Kosárlabda

2 órája

Mogyorósy Emléktorna: döntőben a ZTE és a Körmend - fotók

A XVIII. alkalommal megrendezett Mogyorósy Szilárd Emléktornán az első elődöntőben 16 ponttal verte a ZTE az osztrák Oberwartot, míg a másik ágon a házigazda Egis Körmend kiütötte szlovén ellenfelét.

Sütő Dániel

Fotó: Jámbori Tamás

Az emléktorna első találkozóját a szomszédvári ZTE és a tavalyi osztrák bajnok Oberwart vívta.

Zalakerámia ZTE KK–Oberwart Gunners 97-81 (29-23, 18-17, 23-19, 27-22). Körmend, Mogyorósy Szilárd Emléktorna, elődöntő.

Legjobb dobók: Garrett 29/18, Brown 16/12, Tóth Á. 12, LeDay 14, illetve Fields 11/3, Reid 16/6, Allen 17/9, Thomas 16/15. 

A pontgazdag első negyedet követően a másodikat is megnyerte a Zalaegerszeg, amely így 7 pontos előnnyel vonulhatott nagyszünetre. Fordulást követően a ZTE növelni tudta előnyét, így összességében 16 ponttal verte az Oberwartot és jutott be elsőként a szombati döntőbe.  

Egis Körmend–KK Zlatorog Lasko 107-82 (33-19, 25-22, 26-23, 23-18). Körmend, 800 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, Mogyorósy Szilárd Emléktorna, elődöntő.

Körmend: Williams 23/9, Kountz 20/12, Kiss B. 9/6, Pipiras 15/15, Vuckovic 12. Csere: Durázi 17, Ferencz 6/6, Gáspár 2, Kiss M. –, Doktor –, Bartik 3/3, Nagy P. –. Edző: Forray Gábor.

Schmera és Herczeg is melegítőben figyelte társaik bemelegítését, így sejthető volt, hogy ők nem lépnek pályára. A megnyitót követő második elődöntős találkozót Kountz nyitotta egy kettessel, majd Horvat emelt a gyűrűre egy triplát. A házigazda gyorsan visszavette a vezetést és roham léptekben növelte előnyét. A két csapat között hamar kiütközött a minőségbeli különbség, hamar elhúztak a Rába-partiak 10 ponttal, amit a negyed végére tovább növeltek. Pipiras pazarul kezdett, rögtön három triplával tette le névjegyét, de Kountz is szépen termelte a pontokat. Az első etap 33-19-cel zárult, ebből sejteni lehetett, hogy a szlovén élvonalbeli ellenfélnek nem lesz egyszerű dolga a továbbiakban, ha döntőbe akar jutni az emléktornán. A vendégek edzőjét rettenetesen felbőszítette csapata olykor kilátástalan, elképzelés nélküli játéka. Hazai részről viszont dicséretet éerdemelt a Körmend szigorú védekezése, ami gyakorlatilag az eredménytelen szlovén támadások alapját képezte. A második negyed közepén 43-25-öt mutatott az eredményjelző. Noha a játékrész elején akadt pár könnyelmű megmozdulás hazai oldalon, a Lasko nem nagyon tudta kihasználni ezeket sem. Minden vendég támadó lepattanóra nagy elánnal repültek a piros-feketék, és az esetek jelentős százalékában meg is szerezték azokat. Így gyorsított tempóban haladtunk a 20 pontos differencia felé, ami Gáspár harciasságának köszönhetően ki is alakult, aki a földön fekve szerzett labdát, majd Durázihoz passzolt, ő pedig szépen behúzta a gyűrűbe a labdát 3 perccel a nagyszünet előtt (51-30). Az utolsó másodpercekben sikerült valamicskét faragnia hátrányán a szlovén gárdának, így az első félidő 58-41-gyel zárult.    

Térfélcserét követően ott folytatta a Körmend, ahol korábban abba, vagy jobban mondva félbehagyta. Egy triplával nyitottak a Rába-partiak, majd a többi közt Kiss Benedek szemfüles labdaszerzéseinek köszönhetően a negyed derekán 78-51-et mutatott az eredményjelző. Nem történt különösebb változás a játékrész további részében sem, a negyed 84-64-gyel zárult. "Egy közösség ereje a benne élő emberek összefogásán múlik. Kompromisszum nélkül elérhetetlen a siker. Legyen egyetértés, őszinteség!!!" - üzenték a záró negyed elején a körmendi ultrák. Az utolsó 10 perc elejét megnyomta a Lasko, amely egy 7-0-ás szériával zárkózott (84-70), így már csak 14 pont választotta el a feleket egymástól. De aztán villámgyorsan visszaállította a Körmend a 20 pontos különbséget, kétséget sem hagyva afelől, ki lesz a döntő másik résztvevője. A vége a fiatal Bartik Zalán triplájával 107-82 lett az Egis Körmend javára.

Az emléktorna szombati programja:

16.00  mérkőzés a 3. helyért

18.30  mérkőzés az 1. helyért

20.15 Eredményhirdetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában