Voks 2024

1 órája

Nemzeti tanácsi választás Burgenlandban: tizenegy párt jelöltjeire lehet szavazni

Burgenlandból 233 738-an szavazhatnak a vasárnapi nemzeti tanácsi választáson. A tartományban 435 szavazóhelyiség nyitott ki.

Vaol.hu

Nemzeti tanácsi választás tartanak vasárnap Ausztriában. A burgenlandi választók a szavazólapon szereplő tizenegy párt valamelyikére szavazhatnak. Az öt parlamenti párton kívül hat kis párt indul - írja az ORF.

Nemzeti
A burgenlandi nemzeti tanácsi választások legkésőbb 16 óráig tartanak.
Forrás: Illusztráció!

A szavazóhelyiségek általában közösségi termekben, tűzoltólaktanyában és iskolákban találhatók. De vannak szokatlan helyszínek is. Például egy lovardában Németújváron (Güssing), egy kertészeti központban Rétfalun (Wiesen), vagy a sportpálya étkezdéjében Gyepűfüzesen (Kohfidisch).

A nyitvatartási idő településenként változik. A korán kelők szavazóhelyisége Savanyúkúton (Bad Sauerbrunn) önkormányzati hivatalban található: reggel 6.45-kor nyitott. A strémi (Strem) ápolási központban viszont csak délelőtt fél tíztől lehet szavazni. 

A burgenlandi nemzeti tanácsi választáson a szavazatokat 16 óráig lehet leadni.

 Az egész osztrák szavazás egy órával később, 17-kor zárul. Ezt követően várhatók az első eredmények.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában