Ötödik alkalommal

2024.09.11. 11:00

Nemzetiségek találkozója Kőszegen - fotók

Kőszeg adott otthont a Szombathelyi Egyházmegye ötödik nemzetiségi találkozójának.

Vaol.hu

A program szentmisével kezdődött a Jézus Szíve-templomban, amelyet dr. Székely János megyéspüspök celebrált. Szentbeszédének középpontjába a három kassai vértanút állította. - Küldetésünk az, hogy pajzsa legyünk kereszténységünknek a család, a hit, az anyanyelv értékeinek, ezek nélkül a társadalom elpusztul. Egy kultúra addig él, amíg kapcsolatban van azzal az éltető titokkal, ami létrehozta. Európát a kereszténység hozta létre. Addig van a kultúránknban élet, amíg a gyökerekhez ragaszkodunk – fogalmazott.  

A szentmise után a résztvevők a dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény dísztermében adtak műsort. Több évtizedes, a horvát nyelv és kultúra megőrzésében és ápolásában kifejtett tevékenységéért, a Vas Vármegyei Horvát Önkormányzat Harsányi Imre részére Vas Vármegye Horvát Kultúrájáért emlékplakettet adományozott. Betegsége miatt felesége vette át a kitüntetést. Az elismerést Krizmanich István, megyei horvát elnök és Petkovits Sándor, a kőszegi Horvát Önkormányzat elnöke adta át.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában