Egyetem

2024.09.04. 14:00

Rekordszámú pótfelvételis jutott be idén az ELTE szombathelyi képzéseire

Idén rekordszámú, összesen 118 hallgató nyert felvételt pótfelvételi eljárás keretében az ELTE Savaria Egyetemi Központ szombathelyi képzéseire – derült ki az intézmény hivatalos közösségi oldaláról. Az újonnan felvett hallgatók többsége a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ különböző szakjain kezdi meg tanulmányait.

Csabai Bernadett

Az idei pótfelvételi eljárás során meghirdetett, 2024 szeptemberében induló képzések ponthatárait a napokban hirdették ki. Mint írják a ELTE Savaria Egyetemi Központ oldalán, a szombathelyi campusra érkező 255 jelentkezésből 118-an nyertek felvételt. Az új hallgatók közül 78-an állami ösztöndíjas, míg 42-en költségtérítéses formában tanulhatnak. 

Lenner Tibor, a BDPK igazgatója tájékoztatja a sajtót a felvételi eljárás eredményeiről - a pótfelvételi során erre a karra került a legtöbb új hallgató
Lenner Tibor, a BDPK igazgatója tájékoztatja a sajtót a felvételi eljárás eredményeiről - a pótfelvételi során erre a karra került a legtöbb új hallgató 
Fotó: Szendi Péter

Pótfelvételi: a Pedagógusképző Központ volt a legnépszerűbb

A legtöbb új hallgató - szám szerint 93 fő - a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ szakjaira nyert felvételt. A Társadalomtudományi Kar közgazdász képzéseire 15-en, az Informatikai Kar műszaki és informatikai szakjaira pedig 10-en kerültek be.

Ahogy azt mi is megírtuk, az általános felvételi eljárásban idén az ELTE szombathelyi szakjaira a 2017-es csatlakozás óta a legtöbben, 981-en nyertek felvételt. A pótfelvételi eredményeivel együtt 2024 szeptemberében összesen 1099 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Savaria Egyetemi Központban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában