Közlemény

2 órája

"Elsődlegesen a napijegyes horgászat lehetőségét szeretnénk biztosítani’ - reagált a gersekaráti önkormányzat a Sárvíz-tó ügyére

Korábban beszámoltunk róla, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és Gersekarát Község Önkormányzata között fennálló halászati jogra vonatkozó haszonbérleti szerződés 2025. január 31-én lejár.

Vaol.hu

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége korábban közleményt adott ki az ügyben, most az önkormányzat is reagált.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben azt írják: - az Önkormányzat számára kiemelt szempont, hogy a halászati jog hasznosítása összhangban legyen a tó értékeivel és hosszú távú fejlesztési céljainkkal. Nem szeretnénk a Sárvíz-tavat kedvezőtlen feltételek mellett bérbe adni. A Szövetség éves 3 millió forintos bérleti ajánlatát nem találtuk megfelelőnek, mivel célunk, hogy a tó bevételeit olyan fejlesztésekre fordítsuk, amelyek egyszerre szolgálják a hosszú távú fenntarthatóságot és az infrastruktúra fejlesztését. Meggyőződésünk, hogy ezzel a helyi lakosság, a horgászok és a természetvédelem érdekeit egyaránt támogatjuk.

Hozzáteszik: kiemelten fontosnak tartják, hogy a halgazdálkodás szakmaisága a jövőben is biztosítva legyen, ennek érdekében az Önkormányzat megteszi a szükséges intézkedéseket. A halgazdálkodás szakszerű, hatóság által jóváhagyott terv szerint fog történni. A haltelepítéseket szakember által meghatározott mértékben és ütemben végzik majd.

Napijegy és kedvezmény 

– A Sárvíz-tó adottságainak jobb kihasználása érdekében mielőbbi céljaink között szerepel, hogy a horgász részről a strand közvetlenül megközelíthető legyen. Megvizsgáljuk továbbá annak a lehetőségét, hogy a tó más részein is kialakíthassunk horgászállásokat. Emellett szeretnénk az előtározót is a horgászható vízfelületek közé vetetni. Elsődlegesen a napijegyes horgászat lehetőségét szeretnénk biztosítani, de annyi biztos, hogy a helyi lakosok kedvezményes jegyvásárlásra lesznek jogosultak. Őszintén reméljük, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szintén elkötelezett a megye horgászvizeinek színvonalas fenntartása mellett, és bízunk benne, hogy az átadás-átvételi folyamat és az ahhoz kapcsolódó elszámolás korrekt módon zajlik majd le. Szeretnénk köszönetet mondani a Szövetségnek a 2009 óta településünkön végzett áldozatos munkájáért, és bízunk a jövőbeni sikeres együttműködésben – áll a közleményben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában