Mulatság

2 órája

Sorokpolány és Sorkikápolna közös szüreti felvonulása - fotók

Polgár Patrícia

Sorokpolány és Sorkikápolna kétévente rendez közös szüreti felvonulást – a mulatságot idén is megtartották. A falvak lakói színes menetben, traktorokkal vonultak végig a települések utcáin. A jókedvet a megállóknál felszolgált frissítők és a gyermekek műsora garantálta.

Mint azt Mező Gábortól, Sorkikápolna polgármesterétől megtudtuk, a falvak 2019 óta rendeznek közösen szüreti mulatságot. A kétévenkénti vigadalmat idén is megtartották. A felvonulók Sorokpolányból indultak el útjukra díszes menetben, a sorkikápolnaiak a falu elején csatlakoztak hozzájuk. Idén azt kérték a lakosságtól, hogy ne a házak előtt várják őket a finomságokkal, hanem hogy mindenki gyülekezzen a megálló pontokon, ahol sorokpolányi Bóbita Óvoda és Bölcsőde kisgyermekei kedveskedtek számukra műsorral. Azt is megtudtuk: az egyik megállót a régi kocsma épületében alakították ki, megidézve a felszolgált italokkal az egység régi hangulatát.

A mulatság a sorokpolányi sportpályán zárult, ahol a Sweet Dance tánccsoport, az Ungaresca Táncegyüttes és a Sramlikings állt színpadra, majd hajnalig tartó bál vette kezdetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában