Árvízhelyzet

2024.09.13. 14:09

Szentgotthárdon már a Rába árterében lévő kiskertek tulajdonosait figyelmeztetik

Vaol.hu

Forrás: Facebook/Szentgotthárd Önkormányzat

Ahogy arról részletesen beszámoltunk, az Országos Vízügyi Igazgatóság péntek délben lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írták, hogy a legfrissebb meteorológiai előrejelzés alapján a Dráván Drávaszabolcsnál I. fok feletti, a Dunán Nagybajcsnál, illetve a Murán a III. fokot meghaladó, míg a Lajtán és a Rábán a valaha mért legnagyobb vízállást (röviden LNV-t) megközelítő, akár ezt is meghaladó tetőző vízállások sem zárhatók ki.

Szentgotthárd város közösségi oldalán hívják fel az emberek figyelmét a lehetséges árvízhelyzetre. 

- Tisztelt Szentgotthárdiak! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság előrejelzése szerint vasárnap reggelre a levonuló árhullám miatt a Rábán harmadfokú készültség várható. Kérjük Önöket, hogy a Rába árterében lévő kiskertjeikben a begyűjthető terményeiket, illetve eszközeiket helyezzék biztonságba - olvasható a bejegyzésbe, amihez egy képet is mellékeltek a Rába jelenlegi állapotáról.  

Körmend hamarosan hivatalba lépő polgármestere, dr. Szabó Barna közösségi oldalán ugyancsak tájékoztatja a város lakosságát:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában