Szombathelyi séták

6 órája

Tini Galopp vetélkedő 2024: még két napig lehet jelentkezni

Vaol.hu

Pillanatok a tavalyi vetélkedőről

Idén is megrendezi az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ a népszerű TINI GALOPP nevű vetélkedőt. Az esemény különlegessége, hogy egy városi séta keretében zajlik, ahol a résztvevők Szombathely történelmi és irodalmi emlékhelyeit fedezhetik fel. A versenyre 7-8. osztályos általános iskolások és 9-10. évfolyamos középiskolások nevezhetnek, háromfős csapatokban.

A TINI GALOPP vetélkedő plakátja
A TINI GALOPP vetélkedő plakátja
Forrás: Eötvös Loránd Tudományegyetem  Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ

Tini Galopp 2024-ben is

A TINI GALOPP célja nemcsak a város nevezetességeinek bemutatása, hanem a korszerű információszerzési technikák és a szövegértési kompetenciák fejlesztése is. A diákok különböző állomásokon keresztül haladva érdekes feladatokat oldanak meg, melyek segítik a gondolkodásuk, problémamegoldó képességük és csapatmunkájuk fejlődését.

Maga a vetélkedő október 9-én, szerdán lesz, a helyszín pedig az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) és Szombathely városa. A program reggel 8:30-kor kezdődik a regisztrációval, majd a megnyitó következik, amelyen a Rum-Kastély EGYMI diákjai is közreműködnek. Ezután indulnak a csapatok a vetélkedőre, mely 14:00-kor eredményhirdetéssel zárul.

A verseny mellett idén is megtekinthető a Rum-Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjainak őszi tematikájú kiállítása. A szervezők játékos foglalkozásokkal is készülnek, hogy még több élménnyel gazdagodjanak a résztvevők.

Nevezési információk

A jelentkezés szeptember 27-ig tart, csapatokban kell regisztrálni, melyek lehetnek vegyesen iskolai évfolyamokból összeállítottak. Fontos megjegyezni, hogy azok a diákok, akik korábban már részt vettek a vetélkedőn, idén nem indulhatnak, továbbá az ezévi és a tavalyi nyári Kisinas tábor résztvevői sem regisztrálhatnak. 

A nevezés online formában történik ezen a linken, a szükséges adatok és a csapatok kitalált neve megadása után. Az első három helyezett csapat külön jutalomban részesül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában