Tűzvész tombolt

22 órája

Vannak olyan önkéntes tűzoltó egyesületek, amik több százezres kárt szenvedtek a csöngei tűznél

Két héttel ezelőtt hatalmas tűzvész tombolt a Csönge és Kenyeri térségében fekvő erdőben. Az erős szél miatt erősebben tomboló lángok elől voltak olyan pillanatok, amikor mindent hátrahagyva a tűzoltóknak is menekülniük kellett. A mentés részvevői jelentős anyagi károkat szenvedtek, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetségnél érdeklődtünk, hogy mégis mekkora a baj az önkéntes egyesületeknél.

Polgár Patrícia

Fotó: Cseh Gábor

Mostanra végzett a Vas Vármegyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség azzal, hogy felmérje a Csönge és Kenyeri térségében történt tűzvész felszámolásában részt vevő önkéntes tűzoltó egyesületek kárait – ismertette Kovács András elnöktől, aki azt is elmondta, egy híján száz egyesület vett részt két héttel ezelőtt a tűzoltásban, közülük 58 Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyei egyesülettől kapott visszajelzést a felszerelésüket illető károkkal kapcsolatban.

Az egyesületek többségének a tűzoltó tömlői lettek oda, de sérült vagy tönkrement sok sugárcső, valamint védőkabátok és csizmák is. A károk többségét az okozta, hogy nagyobb széllökések során a tűzoltóknak menekülniük kellett, feláldozták eszközeiket annak érdekében, hogy ne szerezzenek sérülést és mentsék az életüket. Emellett az aljnövényzet okozott sérüléseket a vászonból készült tömlőkön – tudtuk meg az elnöktől, aki azt is elmondta, van olyan egyesület, amely több százezer forintos kárral tért haza a bevetésből, emellett az üzemanyag költségeket is maguk fizették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában