Nagy a baj a szomszédban

2024.09.15. 13:09

Tűzoltó halt meg bevetés közben Ausztriában, egyre drámaibb a katasztrófahelyzet - fotók, videó

Vasárnap reggel már egész Alsó-Ausztriát katasztrófa sújtotta területté nyilvánították az esőzések miatt. Drámai a helyzet, egy tűzoltó életét vesztette az árvízvédelmi bevetés közben.

Vaol.hu

Forrás: orf.at

„Sajnos egy tűzoltó már meghalt az árvízi művelet során. Gyászoljuk elvesztését" – mondta Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) Alsó-Ausztria tartományfőnöke, de további részleteket egyelőre nem közölt az esetről - írja a magyarok.orf.at

Forrás: orf.at

„Hallgassanak a katasztrófavédelem utasításaira"

Alsó-Ausztria lakói továbbra sem lélegezhetnek fel, heves esőzések várhatók a tartományban. Stájerország, Karintia, Felső-Ausztria és Burgenland tartományokból tűzoltókat és speciális felszerelést kértek, és folyamatban van a katonaság mozgósítása is. Az alsó-ausztriai katonai parancsnokság szerint a szövetségi hadsereg részéről mintegy 1000 katona áll rendelkezésre.

Mikl-Leitner arra kéri az embereket, hogy a rádión keresztül tájékozódjanak a kockázati helyzetről. „Mindenki legyen éber, és hallgasson a katasztrófavédelem utasításaira."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában