Felkapott látványosság

11 órája

Uszadékhalom a Rába-hídnál, utakat kellett lezárni a katasztrófaturisták miatt - fotó

A szomszédos vármegyében található Mérges a katasztrófaturizmus kedvelt célpontja lett, mióta videók és fotók kerültek fel a Rába-hídról a világhálóra. A Mérgesre érkezők a híd lábánál felgyűlt uszadékhalmot akarják megnézni, akik miatt utakat kellett lezárni a faluban.

Vaol.hu

A mérgesi Rába-hídról készült és az internetre felkerült fényképek, illetve videók elindították a katasztrófaturizmust a faluban - írja cikkében a kisalfold.hu.

Uszadékhalom
A mérgesi hídnál jelentős mennyiségű uszadék gyűlt össze.
Fotó: Cs. Kovács Attila

Balázs Vince polgármester szerint naponta csaknem száz autó fordul meg náluk, a látogatók miatt már önkormányzati utakat kellett lezárni. Az érkezők a folyón, a híd lábánál felgyűlt torlaszt akarják látni. "Az előrejelzések szerint nem érkezik már nagyobb vízmennyiség a folyón, nem kell félteni a hidat, nem viszi el az ár"- jelentette ki a község polgármestere. Balázs Vince hozzátette: nagyon bízik benne, hogy a mostani árhullám elvonulása után sikerül végre megoldást találni az uszadék elszállítására.

Uszadékhalom: Mérgesre érkeznek a katasztrófaturisták

Nem tudom, mi célból készültek a videók a hídról, nyilván az aggódás vezetett mindenkit, hogy a nagy nyomás esetleg károkat okozhat a szerkezetben. A sok fotó és film a figyelmet mindenesetre felhívta a kialakult helyzetre. Az elmúlt napokban több százan jöttek el hozzánk, hogy a valóságban is lássák a torlaszt. Kénytelenek voltunk a közlekedést korlátozni a faluban. Egyrészt a Rába parton kialakított parkunkat tették tönkre, illetve az odavezető utat is szétnyomják a járművek, így arról a szakaszról kitiltottuk a forgalmat. A temetőnél van parkolónk, aki kíváncsi a hídra, ott megállhat és gyalog teheti meg az utat a folyóig.

- fogalmazott Balázs Vince polgármester. 

További fotókat és a teljes cikket ITT találják!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában