Időközi választások

2024.09.15. 20:35

Választások Vasban: kik lettek polgármesterek?

Vármegyénkben négy helyen is időközi helyhatósági voksolást tartottak vasárnap. A választások tétje mind a négy esetben a polgármesteri cím, de Bozsokon képviselő-testületről is döntöttek.

Gombos Kálmán

Ahogy arról lapunk tájékoztatott, vasárnap, szeptember 15-én négy vasi településen is időközi választásokat tartottak. Ennek oka az volt, hogy a június 9-i önkormányzati voksolásokon három helyen is: Bajánsenyén, Mesterházán és Rátóton szavazat-egyenlőség volt. Bozsokon akkor elmaradt a polgármester-választás, mivel nem akadt induló. Mai körképünk a szavazásról itt található.

Választások Vasban:  Horváth Zsolt Bajánsenyén szavaz
Választások Vasban:  Horváth Zsolt Bajánsenyén szavaz
Fotó: Szendi Péter

Választások – és eredmények

Bajánsenye új polgármestere október elsejétől Pappné Babaics Éva lesz, aki a szavazatok 55%-át szerezte meg. Bozsokon dr. Szelinger Ferenc 68%-kal nyert, és lett polgármester. Mesterházán Dohi Zsolt szorosan, három szavazatnyi különbséggel, 51%-kal végzett az első helyen, míg Rátóton öt szavazatnyi előnnyel, 42%-kal Fülöp Tamás lett a település első embere.

A bozsoki képviselő-választás eredményét hétfőn közöljük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában