Közösség

1 órája

Vidám napot töltöttek együtt – 12 csapat mérte össze főzőtudományát a Nyugdíjas Szövetség versenyén

Kívánni sem lehetett volna ideálisabb időjárást és helyszínt, a jó hangulatról pedig a résztvevők és a Dalkommandó formáció gondoskodtak. Vas Megye és SZMJV Nyugdíjas Szövetsége egyesületeiből és klubjaiból 12 csapat mérte össze főzőtudományát pénteken a vépi művelődési ház udvarán.

Tóth Katalin

Fotó: Cseh Gábor

A Nyugdíjas Szövetség kiemelt rendezvénye a Piknik főzőverseny. Az idén Vépre várták a nevező csapatokat – a helyi Nefelejcs Nyugdíjas Klub koordinálta a kora délutánig több mint kétszáz embert megmozgató vetélkedést, ami sokkal inkább arról szólt: együtt lenni, találkozni jó.

Népes csapat érkezett az oladi Nyugalom Szigete Nyugdíjas Klubból
Fotó: CSEH GABOR

Ahogy a Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete – a Kőszegi Konyhatündérek – képviselői megfogalmazták: enni jöttek, nem nyerni. Kondérjukban babgulyás készült a Tündérkert egyik almafájának szomszédságában. A Vidám Nyugdíjasok pincepörköltet készítettek – Lukács Zoltán, a főszakácsuk elárulta: marhahús, sertés csülök és vargánya is került a főztjükbe. A főzőversenyre, ahol mindenki ismerős, visszajárnak, 25 fős klubjukból húsz tagot vártak Vépre. 

Az Oladi lakótelep Nyugalom Szigete Nyugdíjas Klubjából érkezett az egyik legnagyobb csapat – a versenyen Perint-partiak néven indultak. Tavaly pejslit, az idén nagy adag csülökpörköltet főztek, mellé, a hangulat kedvéért forralt bort. Vegyes pörkölt csülökkel és körömmel – ez volt a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete menüje. A házigazda vépiek erdélyi csülkös krumplilevesét nyolcan főzték, az elfogyasztásához jóval többen összegyűltek. 

A szövetség négyezer forinttal járult hozzá minden csapat főzéséhez. Az asztalokat, padokat, a tűzifát a vépiek adták. Megkötés ezúttal sem volt azzal kapcsolatban, hogy mi és hogyan készüljön a bográcsban. Pető Ferenc és Tóth Vásárhelyi Ilona, Kleinhappel Józseffel kiegészülve – egymást váltva énekelték a slágereket. Amikor elköszöntünk, néhány pár már táncra perdült a terasz előtt.

A Molnár Árpád elnök vezette zsűri a Szombathelyi Határőrök csapatát szavazta az első helyre. Második lett a Vépi Nefelejcs Nyugdíjas Klub főztje, a harmadik helyet a Szombathelyi Szív a Szívért Egyesület Csipet csapata szerezte meg. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában