Gasztro fesztivál

2 órája

A sült gesztenye illata ismét körbelengte a cáki pincesort (galériával)

Újra eljött a Cáki Gesztenyés Gasztro Fesztivál ideje, ami kiváló alkalmat teremtett a különböző nemzetiségek és helyi közösségek hagyományainak bemutatására. Idén is rengetegen látogattak ki a faluban már hagyománynak számító kétnapos forgatagra.

Csabai Bernadett

Cáki gesztenyés napok

Fotó: Unger Tamás

Minden a gesztenye körül forgott Cákon ezen a hétvégén. Az esemény egyik csúcspontja a Kőszeg Város Fúvószenekarának zenés felvonulása volt, amely a Szent Péter-Pál templomtól indult és a cáki pincesor színpadáig tartott. A látogatók a lengyel tradicionális népzenét játszó Grupa Wokalna Krajka koncertjét is élvezhették, továbbá az örmény népzene és táncház is sokakat vonzott, a Nevetek Zenekar produkciója mindenkit táncra perdített.

Sül a gesztenye Cákon
Sül a gesztenye Cákon
Fotó: Unger Tamás

Szállt a sült gesztenye illata Cákon

A második napon az Aprócák Gyerektánccsoport Lollipop nevű produkciója varázsolta el a közönséget, míg a Beás nyelvű tradicionális roma népzenei koncert – melyet a Fláre Beás Zenekar adott elő – színesítette a programot. A közösségi ház udvarában a Sárvári Nádasdy Ferenc Bandérium középkori életmód bemutatója mellett a hagyományos magyar és nemzetiségi ételek kóstolójára is sor került.

 

A gyerekek szórakozása sem maradt el: arcfestés, csillámtetoválás és népi gyerekjátékok várták a legkisebbeket. A cáki pincesoron kézműves vásár, lovagoltatás és természetes alapanyagokból készült kézműves foglalkozásokkal készültek a szervezők, a gasztronómiai élményt pedig a helyi borászatok borkóstolója és az ínycsiklandozó sült gesztenyés finomságok nyújtották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában