Közügyek

2024.10.16. 07:00

Alakuló ülés Celldömölkön: két alpolgármester és egy tanácsnok segíti Fehér László munkáját

Hatodik önkormányzati ciklusát kezdi meg polgármesterként Fehér László Celldömölkön. A keddi alakuló ülésen esküt tettek a képviselő-testület tagjai, polgármestereket és tanácsnokot választottak, és szó esett a következő öt esztendő kihívásairól, feladatairól is.

Cseh-Egyed Bernadett

A június 9-i önkormányzati választások eredményeinek ismertetésével kezdődött a celldömölki alakuló ülés. Mint ismert, a település lakosságszáma tízezer alá esett, így a korábbinál kisebb, összesen kilenc fős lesz a képviselő-testület. A tagok esküt tettek dr. Busa Gábor, a Helyi Választási Bizottság elnöke előtt. Dr. Farkas Gábor jegyző ismertette, majd a testület egyhangúan elfogadta a Szervezeti és Működési Szabályzat változásait: az új önkormányzati ciklusban két alpolgármester és egy tanácsnok segíti a polgármester munkáját. Jóváhagyták az állandó bizottságokat is. 

 alakuló ülés
Alakuló ülés Celldömölkön
Fotó: Unger Tamás

Fehér László polgármester javaslatára a képviselők közül Nagy Zoltánt választották alpolgármesternek, Söptei Józsefné korábbi alpolgármester pedig 2026 december végig külsős, társadalmi alpolgármesterként folytatja a munkát - az ő feladata a már megkezdett európai uniós pályázatok befejezés lesz. Hencz Kornél korábbi alpolgármestert tanácsnoki pozícióval bízta meg a városvezető. 

 

A jövő feladatairól is szó esett az alakuló ülésen

Nagy megtiszteltetés ez számomra, köszönöm a bizalmat. Nehéz, kihívásokkal teli időszaknak nézünk elébe, a tudásom legjavával igyekszem szolgálni Celldömölköt - fogalmazott Nagy Zoltán. - Talán az elmúlt évtizedek munkájának is az elismerése ez a megbízatás. Lehetőség, hogy befejezzük, amit elkedtünk - mondta Söpte Józsefné. 

Fehér László polgármester kiemelte: a város biztonságos működtetését, a költségvetés egyensúlyban tartását tartja az egyik legfőbb feladatának. Beszélt a nehezítő, sokszor kiszámíthatatlan gazdasági körülményekről is, amelyek ellenére úgy véli: a közös célokat közösen kell megvalósítani. Az új önkormányzati ciklus gazdasági programja hamarosan elkészül.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában