Aktívan telt a szombat

2 órája

Családi nap volt Csepregen - Kerékpároztak, sportoltak, jól érezték magukat

Családi ügyességi vetélkedő, Középkori lovagi torna gyerekeknek, Aikido, kerékpáros túrák több útvonalon, borkostoló. Ilyen volt aktív családi nap Csepregen.

Horváth László

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület szervezésében tartottak egész napos rendezvénysorozatot szombaton Csepregen. - Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával  szerveztük meg az aktív családi napot - kezdte Schrott Tamás, az egyesület elnöke, aki a helyszínen saját maga is kivette a részét a szervezésből. – Több százan vettek részt a programokon. Sárvárról indult, Bükön is érintve, egy negyven fős kerékpáros mentet, de biciklisek érkeztek Zsiráról, illetve Kőszegről harmincan érkezek meg a fő helyszínre. A Malomkertben lehetett aikidózni, ugrókötelezni, kirakózni, a kisgyereket ügyességi versenyek várták. Itt volt a kőszegi Jurisics Bandérium, ők harcművészetet oktattak, lovagi tornát tartottak. A csepregi tavon csónakázni lehetett. A Malomkert mellett a Rumi háznál is voltak programok. Tömördön, a madártani tanösvényél, a madárgyűrűző állomáson sokan vettek részt. Kedvelt volt a szombat délutáni túra is. 

Családi nap
Családi nap Csepregen: sokan kerékpárral érkeztek. Jobb oldalon, Schrott Tamás az egyesület elnöke

Schrott Tamás kiemelte, helyet biztosítottak a csepregi kézműveseknek, a szőlőhelyen pedig bortúrát, pincebejárást tartottak. 

Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere hivatalos útja miatt nem vett részt családi nap programjain.

A városvezetőt telefonon értük utol.

- Városunk is tagja az egyesületnek, az egyik képviselő-testületi ülésen merült fel a gondolat, ötlet, hogy nálunk is legyenek natúrparki események – közölte. - Ezt tovább gondolva egyeztettünk Schrott Tamás elnökkel, hogy miként lehetne színes és változatos programokat szervezni. Azt hiszem ez sikerült, a kínálatot nézve elmondható, minden korosztály megtalálta a magának megfelelőt.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában