Hagyományőrzés szabadtéren

4 órája

Csehi Csodás Tájoló harmadszor: a traktoros túra és a saját kürtőskalács sütés tarolt

Vasárnap ismét élettel telt meg a festői Csehi-hegy a harmadik alkalommal megrendezett Csehi Csodás Tájolón. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz – a nap lágyan sütött, bár a szél néha felkavarta a levegőt, de ez csak még izgalmasabbá tette a szabadtéri programokat.

Csabai Bernadett

Traktoros kirándulás Csehiben

Forrás: Csehi Csodás

A harmadik Csehi Csodás Tájoló Prés-partyval indult, ami már reggel megkezdődött. A frissen szedett alma és szőlő illata betöltötte a levegőt, az érdeklődők sorra várták, hogy saját kezükkel préseljék le az édes nedűt. A darálók serényen kattogtak, a présből folyt a friss lé, melyet megkóstolhattunk, de akár palackban haza is vihettük.

Minden készen áll a Prés-Partyra Csehiben
Minden készen áll a Prés-Partyra Csehiben
Forrás: Csehi Csodás

Csehi Csodás Tájoló - sült a saját kürtős

A kürtőskalács illata körbeölelte az egész teret – a látogatók saját kezükkel készíthették el a ropogós, édes finomságot. A szalmabálás hegyi piknik vidám hangulatban zajlott, családok és baráti társaságok heveredtek le a puha bálák közé, poharaikban a helyi borokkal, kezükben kürtöskaláccsal. Később pedig kicsik és nagyok élvezettel pattantak fel a hegyi traktorokra, hogy egy izgalmas túrát tegyenek a környező dombokon.

A helyi termékeket felvonultató „Én is akarok egyet!” vásáron a látogatók hazavihették a környék legjobb kézműves termékeit. A gasztronómiai élmények sem maradtak el – a Hegyi Gasztro pultjainál helyi finomságokat kóstolhattak a vendégek, a túrázók pedig bakancsban fedezték fel a táj szépségeit, élvezve a friss levegőt és a csodálatos kilátást egy pontgyűjtő játék keretein belül.

Traktoros túra a hegyen
Traktoros túra a hegyen
Forrás: Csehi Csodás

Ami nem volt szerencsés, hogy az időjárás miatt időpontot kellett módosítanunk, így valamivel kevesebben jöttek a vártnál, de így is az egyik legnépszerűbb rendezvényünk volt az idei Csehi Csodás Tájoló, a programokon belül pedig a saját kürtőskalács sütés és a traktoros kirándulás volt a favorit, .  - tudtuk meg Gaál Angelika szervezőtől.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában