Főzőverseny

3 órája

Haltálat és halászlét készített a vasi csapat

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) idén is megrendezte a hagyományőrző Országos Halfőző Versenyt, amely ezúttal a Kaposvári Állattenyésztési Egyetemi Napok keretében zajlott, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében. Bár az időjárás nem kedvezett, az egész napos eső ellenére a csapatok kitartóan főzték a finomabbnál finomabb halételeket.

Vaol.hu

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége is részt vett a versenyen, ahol Rábai halászlé és egy ízletes vasi haltál került a zsűri asztalára. A vasi halételek mellett Vaskeresztesi Mittli bor és Toronyi Kenyér várta a látogatókat. 

A vasi csapat a halfőző versenyen
A vasi csapat a halfőző versenyen
Fotó: vasivizeken.hu

A vasi haltálon a Vaskeresztesi Pinka Fish pisztrángtelep pisztrángjai mellett keszeg, süllő és harcsa is helyet kapott.

A Vasi vizek csapatát Seregi Miklós elnök vezette, a csapattagok: Laki László, Mesterházy József, Monos Tibor, Monosné Varga Csilla, Puskás Norbert és Puskás-Pehm Anikó voltak. 

Az idei országos halfőző versenyen 40 csapat indult, és rengeteg kiváló halászlé és halétel készült, így a zsűri nem volt könnyű helyzetben. A verseny összességében kiváló hangulatban zajlott, és a horgászbaráti, valamint haltermelői kapcsolatok ápolása, építése is megvalósult, mely a rendezvény másik fő célja a kezdetektől fogva.

A rendezvényt megelőző napon a vasi csapat meglátogatta Magyarország leghosszabb mesterséges tavát, a 8 kilométer hosszú és 26 kilométer kerületű, 245 hektáros Deseda-tavat. A többségében önkormányzati tulajdonban lévő tó halgazdálkodásra jogosultja a Kaposvári Sporthorgász Egyesület, melynek elnöke, Kozári Miklós, részletes betekintést adott a tó halgazdálkodásába és az egyesület működésébe. Csónakkal bejárták a tavat, és megnézték a MOHOSZ támogatásával létrehozott nemzetközi szintű versenypályát is.



 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában