Fejlesztés

2 órája

Hamarosan minden Volánbusz járaton elérhető lesz a bankkártyás fizetés

A Volánbusz szombati közleménye szerint az ősz végére várhatóan befejeződik a POS-terminálok telepítése a vállalat járművein. Ez azt jelenti, hogy hamarosan az összes helyközi járaton lehetőség nyílik bankkártyával vagy okoseszközzel történő fizetésre.

Vaol.hu

Forrás: Pexels

A fejlesztés jó ütemben halad, jelenleg már az autóbuszok háromnegyedén elérhető az online fizetési lehetőség. A projekt része a közelmúltban bevezetett tarifareformnak, amely az új vármegye- és országbérletek révén jelentősen egyszerűsítette és olcsóbbá tette az utazást országszerte.

A Volánbusz a nyár elején kezdte meg a készpénzmentes fizetés kiterjesztését. Június vége óta több mint 4000 autóbuszt szereltek fel terminállal, és jelenleg 15 szerelőcsapat dolgozik azon, hogy ősz végéig mind az 5330 helyközi járaton elérhetővé váljon az elektronikus jegy- és bérletváltás.

Az utasok az autóbuszokon elhelyezett matricákról és a sofőröktől is tájékozódhatnak a készpénzmentes fizetési lehetőségekről. A MÁV-VOLÁN-csoport reméli, hogy az új fizetési mód bevezetése hozzájárul a közösségi közlekedés népszerűségének növekedéséhez.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában