Továbbképzés

3 órája

Lövészet, álcázás, tereptan - Honvédelmi alapismeretekből képezik tovább a pedagógusokat Vépen

A Honvédelmi Minisztérium hirdette meg a lehetőséget. Újabb, a honvédelmi alapismeretek tantárgyhoz tartozó pedagógus-továbbképzés kezdődött hétfőn Vépen a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikumában.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A Dunántúlon elsőként Vépen szervezte meg a 120 órás képzést a Honvédelmi Minisztérium még júliusban – annak a folytatása a mostani oktatói képzés, amely feljogosítja a részt vevő pedagógusokat, hogy honvédelmi alapismereteket is oktathassanak.

Honvédelmi alapismeretek továbbképzés
Honvédelmi alapismeretek továbbképzés, Nagy Csaba főtörzszászlós a szervező 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj képviseletében
Fotó: Unger Tamás

Gramantik Zoltán, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztályának főelőadója bocsátotta útjára a képzést és tartott szakmai előadást a honvédelmi nevelésről. Akik a tantárgy oktatásában részt vesznek, azok a honvédség működésének, felépítésének, feladatainak megismerésén túl elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, amelyekkel a részt vevő fiatalok mindennapi életben hasznosítható tudását bővítik. Tájékozódás, egészségügyi ismeretek, táborozástechnikai ismeretek, lövészet, álcázás, tereptan, térképeken való tájékozódás is szerepelnek a tananyagban. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában