Visszatértek

5 órája

Kőszeg ünnepe – Mutatjuk a Királyi Városnap november 6-ai programsorát

1648. november 6-án a Magyar Országgyűlés szentesítette Kőszeg visszatérését a Szent Koronához, és Kőszeg Vas megye egyedüli Szabad Királyi városává vált. Az erre emlékező Királyi Városnap az idén sem maradhat el. November 6-án, szerdán diákvetélkedő döntőjére, ünnepi előadásra és kitüntetések átadására is vár az önkormányzat.

Vaol.hu

Az ez évi Királyi Városnap programjai 9.30 órakor a Chernel Kálmán Városi Könyvtár rendezvénytermében a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár által rendezett Időfürkész országos műveltségi diákvetélkedő döntőjével kezdődnek. 

Királyi városnap
Királyi Városnapot rendeznek Kőszegen
Fotó: VN Archív/Cseh Gábor

13.30 órakor a temetőben koszorúzással folytatódnak Kincs István, Székely László, Chernel Kálmán, Hauer Tamás, Kristóf Ágota, Jenkei Ede, dr. Gyöngyös Endre, Soproni Zoltán és Lóránt Gyula díszpolgárok sírjánál. 15 órakor a Jurisics-vár lovagtermében ünnepi képviselő-testületi ülés kezdődik, amelyen átadják a Jó tanuló, jó sportoló díjakat és polgármesteri elismerő okleveleket vehetnek át az arra érdemesek. 17 órakor a Jurisics-vár lovagtermében ünnepi előadással folytatódik a képviselő-testületi ülés. A Dunántúli Kerületi Tábla Kőszegen, A város és a bíróság kapcsolata (1724-1869) címmel Söptei Imre főlevéltárost hallhatja a közönség. 

Hagyományosan a Városi kitüntetések átadásával ér majd véget a Királyi Városnap Kőszeg önkormányzata szervezésében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában