Büntetőeljárás indult

7 órája

A vád szerint kiskorút veszélyeztetett a vasi bokszedző - fotók, videó a Szombathelyi Járásbíróságról

Előkészítő ülést tartott a Szombathelyi Járásbíróság hétfő délután abban a büntetőügyben, ahol a vádlott egy ismert vasi bokszklub edzője. A vád szerint a férfi kiskorút veszélyeztetett: egy tizenéves fiút többször hozott megalázó helyzetbe, testi épségét veszélyeztette. Az előkészítő ülést zárt ajtók mögött tartották.

Vaol.hu

A vád szerint kiskorút veszélyeztetett a vasi bokszedző.

Fotó: © Cseh Gábor

Sokan felkapták a fejüket Vas megyében, amikor kiderült: egy ismert vasi bokszklub edzője ülhet a vádlottak padján abban a büntetőügyben, amit többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt indított az ügyészség.

kiskorút veszélyeztetett
A vád szerint kiskorút veszélyeztetett a vasi bokszedző: zárt ülésen tárgyalják V. Roland ügyét
Fotó: © Cseh Gábor

Az előkészítő ülést legutóbb a vádlott betegségére tekintettel halasztották el, október 21-ére tűzték ki a Szombathelyi Járásbíróságon annak újabb időpontját.

A vádirat szerint a férfi egy sportegyesület edzőjeként a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta. Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult. A vádlott súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

Kiskorút veszélyeztetett - Zárt ajtók mögött tartották az előkészítő ülést

A járási ügyészség végrehajtandó szabadágvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltás büntetések kiszabása mellett indítványozta a vádlott végleges hatállyal történő eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Egyelőre meg nem erősített információink szerint a vádlott a tizenéves sértettet arra kényszerítette, hogy hányásig egyen dinnyét, továbbá a vádlott utasítására edzéstársai többször beletették a fiút egy szemetesbe. Egyszer pedig közvetlenül lábbal úgy fejbe rúgta a sértettet, hogy annak bedagadt a feje. Értesüléseink szerint a fiúnak számára megalázó dolgokat is végre kellett hajtania. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában