Közügyek

3 órája

Miattuk következik a csütörtök után a péntek - Kormányablak ügyintézők vehettek át oklevelet

Online képzésen képezték a vasi Kormányablakok munkatársait. A sikeres vizsgát tett Kormányablak ügyintézők pénteken vehették át okleveleiket a Megyeháza Dísztermében.

Polgár Patrícia

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium 2024. április 1. és május 30. között Kormányablak ügyintézői e-learning képzést szervezett a Vas Vármegyei Kormányhivatallal együttműködve. A képzést sikeresen elvégzett ügyintézők számára bizonyítvány átadó ünnepséget szerveztek a Megyeházán.

Vas vármegyében 11 Kormányablak ügyintéző tett sikeres vizsgát.
Vas vármegyében 11 Kormányablak ügyintéző tett sikeres vizsgát.
Fotó: Szendi Péter

A kormányhivatali munkatársakat Vámos Zoltán főispán köszöntötte, aki elmondta: a kormányhivatalok ügyfelekkel foglalkozó munkatársai gyakran hivatkoznak magukra úgy, hogy ők „csak ügyintézők”. Fontosnak tartja azonban kiemelni, hogy ők azok, akik a mindennapok szintjén működtetik az államot. - A Vas Vármegyei Kormányhivatal „csak” 1 millió 16 ezer ügyet oldottak meg tavaly, ennek csaknem felét a Kormányablakokban intézték. „Csak” ezres nagyságrendben kapnak pozitív visszajelzést a Kormányablakban dolgozók munkájáról az ügyfelektől. Idén szeptember 30-áig „csak” 370 ezer ügyet intéztek a vasi Kormányablakokban - sorolta a „csakokat” a főispán a dolgozók munkája elismeréseképp, majd hozzátette: kormányablaki ügyintézőnek lenni nem egy „csak-helyzet”, hiszen ők azok, akik miatt a csütörtök után a péntek következik és ők azok, akik helyt állnak a nehéz, lehetetlennek tűnő helyzetekben is. Szavait követően a tizenegy ügyintézőt egyesével szólították ki oklevelük átvételére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában