Bemutató

3 órája

Új kötetben kelnek életre egykori nagyjaink - Dr. Gábor László könyve hív időutazásra

Izgalmas és érdekfeszítő olvasmány jelent meg Vas vármegyei szerzőtől. Dr. Gábor László, a kötet írója egy időutazásra hív egykor élt nagyjaink otthonába, mindennapjaiba. Történetek, érdekességek, fotók kínálják magukat több, mint 300 oldalon.

Gombos Kálmán

Megjelent a „Te ismered a házam…” – Híres lakók, beszélő helyek című kötet, amely egy nem mindennapi útikönyv! Térben és időben navigál minket, sztorikkal, érdekességekkel, fotókkal, több mint háromszáz oldalon. Boldog, humoros és szomorú történetekben lépnek elénk egykori nagyjaink, de nem akármilyen perspektívában: az otthonukban érjük utol őket, ahogy hétköznapi emberként teszik néha mindazt, amit legendákról nem is gondolnánk. Időutazunk. Konyakot iszunk Latinovits Zoltánnal a teraszon, állunk Tóth Árpád szobájában a versekben megjelenő, híres ingaóra mellett, madártejet kanalazunk Babitsékkal a nyári verandán. Egy lifttel megyünk le Ady-val, és ha nem vigyázunk, ugratás áldozatává válunk Kosztolányiék nappalijában. Már a fejezetcímek is izgalmasak, pl.: „Lélekvándorlás a hóhérdombon” (Gárdonyi), „Walt Disney álmodik ilyen mesevilágot” (Bajor Gizi).

Új vasi kötet: Dr. Gábor László, a szerző
Új vasi kötet: Dr. Gábor László, a szerző - Fotó: Szendi Péter

Vas vármegyei kötet

Dr. Gábor László, a könyv szerzője Vas vármegyei, Szentgotthárdon él, régebb óta foglalkozik azzal, hogy egykori művészeink nyomába szegődik. Izgalmas kutatások, a kortársak beszámolói, korabeli újságcikkek és a leszármazók elbeszélései alapján állította össze az egyes fejezeteket. „Az ismeretek pillanatok alatt életre kelnek azokon a helyeken járva, ahol ők éltek, azokat a tárgyakat megérintve, amelyeket ők érintettek. A tér ugyanaz, az idő pedig – kis képzelőerővel – beutazható. Hiába telt el adott esetben száz év, ma is kézzelfogható ezeknek a helyeknek a kisugárzása, pedig néha nem is őrzi más az egykori lakó emlékét, mint egy pár soros, megkopott kőtábla.” – írja a könyv előszavában.

Minden fejezet valódi időutazás, amely lehetővé teszi az olvasó számára, hogy személyesen is bekopogtasson egykor élt legendás művészeinkhez. Semmi más nem kell hozzá, csak egy kis képzelőerő és az ajtó minden esetben kinyílik…

A Szülőföld Kiadó által gondozott kiadvány elérhető az ország valamennyi nagyobb könyvesboltjában és könyváruházában.

Új vasi kötet: Dr. Gábor László, a szerző
Új vasi kötet: Dr. Gábor László, a szerző
Fotó: Szendi Péter

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában