Teszt

2 órája

A legrutinosabb sofőrökön is kifog ez az egyszerű KRESZ-teszt - te tudod a választ?

Elsőre egyszerűnek tűnik, de mégis elég bonyolult forgalmi szituációt hoztunk. Tudod a KRESZ-teszt megoldását?

Vaol.hu

Fotó: BKV

Elsőre igencsak egyszerűnek tűnik, de még a rutinosoknak is el kell gondolkodni rajta, mielőtt rávágják a választ. Ugyanis ebben a helyzetben nem elég csak azt tudni, hogy mi az a jobbkéz-szabály, hanem egyszerre több szabályt is fel kell ismerni, és tudni kell alkalmazni - emlékeztet a BKV Zrt. hivatalos Facebook-oldalán. Te meg tudod oldani ezt a KRESZ-tesztet? 

kresz-teszt
KRESZ-teszt - Fotó: BKV

A megyénkben például a parkolókban találkozhatnak az autósok ezzel a szituációval, ahol egyáltalán nincsenek a kereszteződésben közlekedési táblák, így a jobbkéz-szabály az érvényes.

Nézd meg alaposan a képet, majd írd fel, szerinted milyen sorrendben haladhatnak át a járművek a kereszteződésen; beleértve a tiédet is. A helyes megoldásért görgess lejjebb vagy olvasd el a kemma.hu oldalán!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

A KRESZ-teszt helyes megoldásának az alapja a jobbkéz-szabály

Mivel közlekedési táblák egyáltalán nincsenek a kereszteződésben, így az elsőbbségadásnál a jobbkéz-szabály az érvényes; de sokan ott rontják el a feladatot, hogy ennyinél megállnak, anélkül, hogy figyelembe vennék a kanyarodási szabályt.

Éppen ezért a helyes megoldás: A - B - C - és végül a belülnézetből mutatott autó. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában