Fejlemény

2 órája

Kutyatámadás Oladon: Kőszegen figyelik meg az agresszív állatot

A támadó kutyát a Vas Vármegyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya szállította megfigyelésre Kőszegre. Múlt héten írtunk arról, hogy kutyatámadás történt Szombathelyen, Oladon.

Polgár Patrícia

Kutyatámadás Szombathelyen Képünk Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A múlt héten számoltunk be róla, hogy brutális kutyatámadás történt Oladon, a Kassák Lajos utcában. Egy póráz nélkül sétáltatott kutya rontott neki a kis Mangónak, aki a kutyaharapás következtében el is pusztult. Az ott lakók és egy arra dolgozó futár beszámolója alapján nem ez volt az első eset, hogy a kutya agresszíven közelített volna valaki felé. Akkor – jogosan – felmerült többekben a kérdés, hogy felelősségre vonják-e a támadó kutya gazdáját, illetve, hogy mi lesz az állat további sorsa. Még akkor érdeklődtünk a Szombathelyi Rendőrkapitányságnál, akik megkeresésünkre válaszolva elmondták, hogy rendőri intézkedést hajtottak végre az eset kapcsán, ám bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható. Viszont szabálysértési eljárás lefolytatását kezdeményezték az illetékes jegyzőnél.

kutyatámadás
Múlt héten robbant az oladi kutyatámadás híre 
Illusztráció: Shutterstock

Kutyatámadásról megkérdeztük a jegyzőt is 

Ugyancsak a múlt héten Károlyi Ákos, a szombathelyi önkormányzat jegyzője azt nyilatkozta, hogy hozzájuk az érintett kutyát illetően korábban nem érkezett bejelentés. Az eljárást pedig a Vas Vármegyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya folytatja le.

Az Olad, a mi otthonunk Facebook-csoportban ma reggel jelent meg a hír: egy ott lakót hívtak a hivataltól és tájékoztatták: a támadó kutyát elvitték Kőszegre és a megfigyelése alatt ott lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában