Agglegénylakásból, mamahotelből jönnek

4 órája

Modern, világos, letisztult – A Markusovszky-kórház új orvos-nővér apartmanházába mi is beköltöznénk - fotók

Az új, modern épületnek köszönhetően a már meglévő Paragvári utcai nővérszállás és a szintén a 11-es Huszár úti telephelyen található orvoslakások mellett további 40 munkatársuknak tudnak minőségi lakhatási lehetőséget biztosítani. Csütörtökön a sajtó képviselői is bejárhatták a Markusovszky-kórház 11-es Huszár úti új orvos-nővér apartmanházát.

Tóth Katalin

Fotó: Szendi Péter

A színvonalas új szálláshellyel a Markusovszky-kórháznak az a célja, hogy megtartsák a szakmailag felkészült, elkötelezett egészségügyi szakembereket, megelőzzék a szakmaelhagyást és az orvosok, szakdolgozók elvándorlását. Ha az elhelyezési lehetőségeik bővülnek, az vonzóbbá teszi a felkínált munkahelyeket, a kórház számára pedig újabb eszköz a jó szakemberek megtartására és a hiányszakmák betöltésére – ezzel kezdte tájékoztatóját dr. Káldy Zoltán orvosigazgató-helyettes. 

Markusovszky-kórház sajtótájékoztató
Markusovszky-kórház: az új orvos-nővér apartmanház bejárásán dr. Káldy Zoltán, Fuchs Ádám és Altmajer Beáta
Fotó: Szendi Péter

Mint kiderült, az EFOP-projekt gazdája az Országos Kórházi Főigazgatóság. Az országban 15 helyszínen, összesen 13 milliárd forintos költségvetésből hoztak létre az egészségügyi dolgozók számára modern szálláshelyeket. A 15 helyszín egyike a szombathelyi. 

A Markusovszky-kórházhoz tartozó új épületre 1, 1 milliárd forintot költöttek. 

A kétszintes épületben szintenként 10-10 kétágyas, 36,14 m² alapterületű apartmant és egy-egy közösségi teret/konyhát alakítottak ki. Az apartmanok két szobával, fürdőszobával, teakonyhával rendelkeznek, minden lakásban van fagyasztós hűtőszekrény és egy minikonyha rozsdamentes mosogatóval, csepegtető tálcával és két elektromos főzőlappal. Ezenkívül a földszinten és az emeleten is berendeznek egy-egy közös konyhát négy főzőlapos, elektromos tűzhely-sütővel, páraelszívóval.

Szó volt arról is, hogy

  • az ingatlanhoz 20 parkolót és 4 kerékpártárolót alakítottak ki.
  • Az építkezésnél gondoltak arra is, hogy a rendeltetésszerű és biztonságos használathoz szükséges energiafelhasználás a lehető legkisebb legyen,
  • valamint, hogy a megújuló energiaforrás-berendezések beépítési vagy csatlakozási lehetősége az építmény szerkezetének jelentős megbontása nélkül biztosított legyen (napelem, napkollektor, szellőztető rendszer, hőszivattyú, stb.).

A lakásokra pályázni kell. Egyedülállók és házaspárok is nyújthatnak be kérelmet. Utóbbiak esetében feltétel, hogy mindkét fél a Markusovszky-kórház dolgozója legyen. A szerződés 1 évre szól, de meghosszabbítható. A lakóknak bérleti díjat nem kell fizetniük, csak rezsiköltséget egyedi fogyasztás alapján, ezenkívül közös költséget.

Az új lakók egyike agglegénylakásból, a másik a mamahotelből tud ideköltözni

Első fecskék az új szállón dr. Hetzl Dániel és dr. Orgován Veronika – ezekben a napokban költöznek be az egyik emeleti apartmanba. Előbbi Komárom-Esztergom megyei származású, szombathelyi „agglegénylakásából”, utóbbi szombathelyiként a „mamahotelből” tudott kiköltözni. Fiatal párként nagy segítséget jelent nekik, hogy a közös életüket a minőségi apartmanban, jó feltételekkel kezdhetik.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában