Angolból a legtöbben

2 órája

Megkezdődött az őszi érettségi időszak Vas vármegyében is

Megkezdődött az őszi érettségi időszak. A Vas Vármegyei Kormányhivatal szervezésében 266 tanuló emelt szinten, 277 pedig középszintű vizsgán ad számot tudásáról a következő hetekben.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

A vármegyében az írásbeli érettségit október 11-25. között tartják. Az emelt szintű szóbeli megmérettetés november 7-11., míg a középszintű november 18-22. között lesz. A három vasi vizsgahelyszín: a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és a VVSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum.

Ősszel lehet utoljára az ágazati és az ágazaton belüli szakmai tárgyakból vizsgát tenni. Vármegyénkben informatikai, automatikai, elektronikai és közgazdasági ismeretekből is tartanak vizsgát. 

A fiatalok körében az angol jelenleg a legnépszerűbb idegen nyelv. A 153 középszintű vizsgából 151 előrehozott, amelyből magas arányban fognak majd a diákok a rendes érettségi vizsgaidőszakukban - a középfokú nyelvvizsga reményében - emelt szinten vizsgázni - tájékoztatott a Vas Vármegyei Kormányhivatal.



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában