Keleti kultúra

2 órája

Mi köze a Star Warsnak a japán kultúrához? Ezt is megtudtuk ma a Japán Napon

A Magyar-Japán Baráti Társaság szombaton rendezte meg a 16. Japán Napot az AGORA – MSH-ban, ahol a látogatók a japán kultúra gazdagságával ismerkedhettek meg, beleértve a hagyományos japán szokásokat, gasztronómiát és a művészeteket.

Csabai Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A rendezvényen a legfiatalabbakat kézműves foglalkozások és japán témájú játékok várták az AGORA MSH-ban szombaton, míg az idősebbek szakmai előadásokon vehettek részt. Kiemelkedő téma volt a szamuráj kultúra, melyet a Star Wars filmekben való megjelenésükön keresztül is bemutattak dr. Galuska László előadásában. A bonsai nevelés titkaiba Tobischka Balázs avatott be, míg a japán kerámiáról Néma Júlia mesélt.

A program során a látogatók a dango/mochi készítő workshopon is részt vehettek, amely a japán édességek készítéséről szólt, de persze sushit és szakét is kóstolhattunk. A nap folyamán akita kutyák bemutatója, judo és karate előadások is színesítették a programot. Végül ATARU Taiko koncertre várták az érdeklődőket, akik a japán dobok különleges hangzását élvezhették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában