Megnyitó

3 órája

Kis bolt, nagy célok: nem csak a kávé dobogtatja meg az Őrség Szívét Szalafőn - Új üzlet nyílt

Új üzletet és vendéglátóhelyet adtak át az Őrségben: ezentúl Szalafőn várja a betérőkét az Őrség Szíve Bolt és Kávézó. A frissen megnyílt üzlet a Magyar falu program 60 millió forintos támogatásával készülhetett el.

Polgár Patrícia

Péntek reggel megnyílt Szalafőn az Őrség Szíve Bolt és Kávézó. A megnyitón V. Németh Zsolt államtitkár, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt. - A már most is oly sok mindenben gazdag Szalafő egy egészen alapvető dologgal gazdagodik: egy bolttal – mondta el a képviselő, majd megjegyezte: a kis boltra már nagy szükség volt az Őrség szívében.

Alapvető szolgáltatással gazdagodott Szalafő: kisbolt nyílt a faluban.
Alapvető szolgáltatással gazdagodott Szalafő: kisbolt nyílt a faluban.
Fotó: VN

- Kis bolt ez, de nagyratörő célokkal, ami máris magába szívta az őrségi emberek szorgalmát, összetartását, tenni akarását, s nem elégszik meg azzal, hogy alapvető élelmiszereket tartson a polcain. Bizonyára lesz itt sonka, tojás, de az Őrség Szíve bolt karöltve az Őrség Szíve Piaccal túl a helyiek, környékbéliek és az idelátogató turisták kiszolgálásán, valamint a helyi gazdaság és turizmus erősítésén, valós közösségépítő szerepet is be akar tölteni. Lesz itt kávézó, fagyizó, gyógyszertári pont, mobileszköz töltési és csomagátvételi állomás, kiszállítás, Falusi kosár a helyi termelők termékeinek árusításával - ismertette.

Kisbolt nyílt a faluban.

Az országgyűlési képviselő megjegyezte: a Magyar falu program mintegy 60 millió forintos támogatásával és az azt kiegészítő saját forrás bevonásával bővülhet alapvető szolgáltatással Szalafő.

- Biztos vagyok benne, hogy az üzlethelyiséget sem hagyja érintetlenül az őrségi varázslat, és ahogyan a helyi szerek, porták vagy épp a skanzen épületei, úgy a bolt is megtelik majd a szalafőiek vendégszeretetével, hagyománytiszteletével, alkotókedvével. S ha azzal megtelik, akkor kétségtelen, hogy meg fog telni vendégekkel, vásárlókkal, találkozásokkal, történetekkel is – mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában