2024.10.20. 16:00
Így készült a hentes tokány és a gulyásleves a kőszegi iparosoknál az Orsolya-napi Vásáron - fotók
A kőszegi iparosok összeszokott csapatot alkotnak, rendszeresen tartanak közös főzéseket és főzőversenyeken is indulnak. Az Orsolya-napi Vásáron is jó iparosok módjára végezték el a munkafolyamatokat, mindenkinek megvolt a maga feladata.
Az Orsolya-napi Vásáron készült ételek elkészítési módját a Kőszeg és Vidéke Vállalkozók Ipartestülete elnöke, Szárnyas János osztotta meg velünk. Mint elmondta, a hentestokányhoz a hagymát már előző nap lepirították. Az összeállításnál elsőként a szalonnát sütötték le, majd a kisült zsíron kérgesítették meg a kockákra vágott sertéshúst, amit aztán sóztak és borsoztak és hozzáadták a hagymát. Ha „minden összeállt”, belekerülhetett az előzőleg lepirított szalonna és egy kevés paradicsompüré.
A gulyásleveshez a főzés előtti nap nagyjából 10 kilogramm hagymát lepirítottak, arra került 20 kilónyi sertéscomb. Adtak hozzá sót, borsot, Pirosaranyt és fűszerpaprikát. Amikor a hús már majdnem átfőtt, belekerül mellé a bográcsba a sárgarépa, a zöldség és a krumpli.
Orsolya-napi Vásár vasárnap
Fotók: Unger TamásÉs ahogy a csapat vallja: a legfontosabbat, a szeretetüket sem hagyták ki az ételekből, attól lettek igazán ízesek.