Rejtélyes ügyek

3 órája

Rejtélyes ügyek Vasban: 25 éve nem tudni, ki halt meg

Az ismeretlen férfi 1999 áprilisában halt meg, holttestét a Szombathely-Vép vasútvonal mellett találták meg. Mai napig érvényben a rendőrségi körözés. Nem ez az egyetlen rejtélyes ügy Vasban. Egy 20 éves fiú 24 éve tűnt el Szombathelyen.

Huszonöt éve nem lehet tudni, kinek a holttestét találták meg a Szombathely-Vép vasútvonal mellett. A 60-65 év körüli, 178 centiméter magas férfi holttestére 1999. április 19-én találtak rá. A szakértő a halál beálltát négy-öt nappal korábbra tette - íme, az egyik rejtélyes ügy Vasból. A férfi ruhájában egy szürke zoknit, reklámtáskát, a holttesttől húsz méterre egy fehér-barna csíkos inget, egy simléderes, erősen szennyezett, kockás sapkát, a vasúti tehervagon alatt pedig 907 forint készpénzt találtak - derül ki a police.hu oldalon olvasható tájékoztatóból. 

rejtélyes ügyek
Rejtélyes ügyek Vasban: az ismeretlen férfi holttestére a vasútvonal mellett találtak rá
Fotó: Illusztráció: Pixabay

A férfi különös ismertetőjegyei között szerepel: haja ősz, a homlokán két oldalt kopaszodik, szemöldöke ívelt, dús, orra ívelt. Testének több pontján bőrelváltozások voltak, fogazata alul-felül hiányzott - olvasható a rendőrségi körözésben. A leirtak alapján erős a gyanúnk: soha nem tudjuk meg, ki lehetett a férfi és hova tarthatott.

Rejtélyes ügyek Vasban: a szombathelyi fiú 24 éve tűnt elő 

Mint ahogy azt sem tudjuk, mi lett a sorsa Kovács Péternek, aki 24 évvel ezelőtt, 2000 június 1-jén 20 évesen tűnt el nyomtalanul Szombathelyen. 2018-ban megosztott körözési felhívása ugyancsak máig érvényben van. A police.hu oldalon elérhető tájékoztatás szerint a férfi testmagassága 166-170 cm, magas homlokú, arcformája kerek, szemöldöke, orra széles. Eltűnésekor hajszíne barna volt. Ha még életben van, 44 éves. 

Huszonnégy éve tűnt el a szombathelyi férfi, máig elérhető körözési adatlapja a rendőrség honlapján
Fotó: VN/police.hu

Till Tamás holtteste 24 év után került elő 

Persze történnek áttörő fordulatok rejtélyes ügyekben: legutóbb a 11 évesen eltűnt Till Tamás ügyében történt hasonló. A fiú koponyacsontját vizsgálják a szakértők, miután maradványai júliusban előkerültek, azok 24 évig voltak bebetonozva egy fészer alá. A szakértők kizárták, hogy a bicikliző fiút elgázolták volna. A nyomokból arra lehet következtetni, hogy a kisfiút gyilkosa leüthette vagy leránthatta a bicikliről – értesült a TV2 Tények című műsora, amit a baon.hu szemlézett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában