Fejlesztés

2 órája

Répcelakon művelődési ház és az iskolai tornaterem is megújul

Két épület, a művelődési ház és az iskolai tornaterem energetikai fejlesztése kezdődik meg a TOP Plusz program keretében Répcelakon.

Vaol.hu

Mint azt a répcelaki önkormányzattól megtudtuk, a projekt az Európai Unió által biztosított 257 millió forint vissza nem térítendő támogatással, a Széchenyi Terv Plusz program által valósul meg.

A répcelaki művelődési ház energetikai korszerűsítése még októberben megkezdődhet.
A répcelaki művelődési ház energetikai korszerűsítése még októberben megkezdődhet.
Forrás:  Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár

A projektben a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola tornatermének energetikai korszerűsítése valósul meg, ami által mindkét épület energiafelhasználása jelentősen csökken. A meglévő, fosszilis energiahordozókra támaszkodó fűtési rendszereket pedig részben ki tudják váltani.

A művelődési házban a munkálatok - az eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatását követően - októberében megkezdődnek: az épület homlokzata és födémszerkezeteit hőszigetelik és cserélik a régi nyílászárókat. Külső levegős hőszivattyút építenek be úgy, hogy a hőszivattyúk energia szükségletét, továbbá a meleg víz ellátást és az épület villamos energia igényének jelentős részét napelemek biztosítják majd.

Az iskola tornaterme a külső nyílászárók cseréjén, homlokzati- és födémszigetelésen túl szintén megújul gépészetében is. Hőszivattyús rendszer és új, korszerű gázkazán segítségével válik takarékosabbá és komfortosabbá az 50 éves épület.

A projekt megvalósítása az épületek energetikai besorolása javul, a fenntartási költségeik pedig jelentősen csökkennek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában