Fejlemény

2 órája

Szova az SZKKA-nak felajánlott ingatlanról: A területen a növényzet eltávolítása zajlik

Nem szállítja el az építési törmelékkupacokat az SZKKA számára felajánlott telekről a terület tulajdonosa, a Szova Nzrt. - tudtuk meg a társaság szerkesztőségünknek adott válaszaiból.

Vaol.hu

Fotó: VN/Olvasó

„A Szova Nonprofit Zrt. jelenleg nem szállít el semmilyen törmeléket a tárgyi ingatlanról. A területen a növényzet eltávolítása zajlik” – közölte a szombathelyi önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaság kedden arra a kérdésünkre, miért szállítják el az illegálisan lerakott építési törmelékkupacokat arról az ingatlanról, amit az önkormányzat a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára ajánlott fel. 

Szova
Munkagép dolgozott a Szova területén. A cég tájékoztatása szerint megtisztítják a területet a növényzettől 
Fotó: VN/Olvasó

Mint arról korábban beszámoltunk: munkagép dolgozott a területen. A társaságot így arról kérdeztük, ha elviszik, akkor mégis hova szállítják a területről az építési törmelékkupacokat. Ám úgy tűnik, korai volt azok öröme, akik abban bíztak, végre eltűnhet a tájat csúfító, illegálisan lerakott építési hulladék a városi területről. 

A Szova "megtisztítja" a növényzettől a terület 

Válaszukban azt is írták: „A terület növényzettől történő megtisztítása időjárástól függően húsz-harminc napot vesz igénybe.”  Továbbá azt is: „A Szova NZrt. nem kapott illegális hulladék felszámolására vonatkozó felszólítást a Vas Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályától.”

illegális hulladék
Az illegálisan lerakott építési hulladék eltávolítását a városi területről az SZKKA-tól várja a szombathelyi önkormányzat  
Fotó: VN/Olvasó


Ismert, lapunk írta meg először: illegálisan lerakott építési törmelékkupacok vannak az SZKKA számára felajánlott ingatlanon, ami miatt a kézilabdaklub szeptemberben tiltakozásának adott hangot. Az önkormányzat közleményben reagált. 

"Pődör Zoltán a napokban megjelent közleménye abban a színben kívánja feltüntetni Nemény András polgármestert, mint aki szándékosan olyan szeméttel telített területet kínált volna fel az SZKKA-csarnok építéséhez, mely akár veszélyes hulladékot is tartalmazhat. Visszautasítjuk Pődör Zoltán vádaskodásait (...) - írták. Majd Lieb Roland Ferenc okleveles építész tervező 2024. január 29-én keltezett dokumentációjára hivatkozva megerősítették:

Az építési hely jelenleg egy befásult terület a növényzet alatt nagyjából 10 éve odahordott építési törmelékkupacok rejtőznek, ezért a felmérése, és a talajmechanikai fúrás készítése nagyjából lehetetlen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában