Ezt jó, ha tudod!

3 órája

Csütörtökig még kerülni kell - Gőzerővel zajlik a Szentgotthárd és Zsidahegy közötti út felújítása

Végéhez közelednek a 7458-as jelű összekötő út Szentgotthárd és Zsidahegy közötti szakaszának burkolatfelújítási munkálatai. A teljes útzárat csütörtökön feloldják.

Vaol.hu

A Magyar Közút saját kivitelezésben végzi az 1800 méteres útszakasz teljes szélességű burkolatfelújítását Szentgotthárd és Zsidahegy  között.- A munkálatok során a meglévő burkolat lokális hibáinak javítását követően mintegy 2400 tonna melegaszfalt teljes szélességű bedolgozása történik két rétegben, a padkát is megerősítik a szakembereink és új szélességjelzőket is kihelyezünk közölre érdeklődésünkre Böröcz Miklós, a Magyar Közút Vas vármegyei igazgatója. 

Útfelújítás Szentgotthárd és Zsidahegy  között
Útfelújítás Szentgotthárd és Zsidahegy  között
Fotó: SZP

Megtudtuk: a munkák szeptember 23-án kezdődtek, a melegaszfalt bedolgozása mostanra elkészült, jelenleg a nemesített padka megerősítése folyik. 

A teljes pályás korlátozást e hét csütörtöktől feloldjuk, akkor már félpályás korlátozás mellett használhatják a közlekedők a felújított útszakaszt. 

A teljes burkolatmegerősítés az időjárástól függően várhatóan október közepére fejeződik be. A felújítás a Magyar falu program támogatásából, összesen 150 millió forintból valósul meg. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában