Ezt jó, ha tudod

2 órája

A világháborús bomba hatástalanítása miatt nehezebb lesz a vasúti közlekedés Szombathely-Budapest között

Budapesten, az Összekötő vasúti hídnál második világháborús bombát találtak, amelyet a Magyar Honvédség tűzszerészei 2024. október 5-én, szombaton délután hatástalanítanak.

Vaol.hu

Illusztráció!

A vonatközlekedés szombaton várhatón 12:10-től 16 óráig szünetel Budapest-Kelenföld és Ferencváros között. A győri és a pécsi fővonal távolsági vonatai (InterCityk, nemzetközi vonatok, railjetek), valamint a G43-as és S36-os járatok Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak.

A Volánbusz járatai 10:30 és 16:00 között terelt útvonalon közlekednek a Rákóczi híd és a Soroksári út környékén.

A H6-os HÉV vonalon 10 órától 16 óráig kell korlátozásra számítani: ekkor Ráckeve, Tököl felől csak a Kén utcáig közlekednek a HÉV-ek, ellenkező irányban, 12-16 óra között a Kén utcától indulnak a HÉV-járatok Ráckeve felé.

A térképes tájékoztató letölthető a hírünk alján lévő dokumentumokból vagy ide kattintva

Vonatközlekedés és alternatív utazási lehetőségek a lezárás ideje alatt

Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonal távolsági vonatai (InterCityk, nemzetközi vonatok, railjetek), valamint a G43-as és S36-os járatok a rövidebb útvonalon, Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak a korlátozás ideje alatt.

A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet majd tovább utazni. A vasúttársaság javasolja a Dunántúlra utazóknak, hogyha tehetik, akkor Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett az M4-es metróval közelítsék meg Budapest-Kelenföld állomást, ahonnan már közlekednek a vonatok. A rendőrségi zárás feloldását követően, várhatóan az esti órákban állhat helyre a távolsági vonatok menetrendje az érintett vonalakon.

Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal

A Déli pályaudvar és Győr, illetve Oroszlány közötti S10-es és S12-es vonatokat nem érinti a korlátozás.

Változások Budapestről Győr felé:

  • A Keleti pályaudvarról 12:15 és 16:15 között Győr felé (Bécs/ Sopron/ Szombathely/ Graz úticéllal) induló távolsági vonatok a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldtől közlekednek.
    • ·A Keleti pályaudvarról Kelenföldre az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket is.

Változások Győrből Budapest felé:

  • A Győrből 9:56-tól 14:21-ig a Keleti pályaudvarra induló távolsági vonatok (Bécs/ Sopron/ Szombathely felől) a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekednek.
    • ·Kelenföldről a Keleti pályaudvarra az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában