Katasztrófavédelem

2 órája

Ünnepelt a Viszáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, 130 éve alakult

Megalakulásuk 130 éves jubileumát ünnepelték a viszáki önkéntes tűzoltók szeptember 28-án a település kultúrházában - számolt be a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Ez alkalomból a viszáki önkéntes tűzoltók zászlaját megáldották a történelmi egyházak képviselői.

Vaol.hu

Fotó: VN-archív

"A viszáki faluháznál gyűltek össze a helyi önkéntes tűzoltók szeptember utolsó szombatján. Az apropó, amiért találkoztak pedig nem más volt, minthogy megünnepeljék megalakulásuk 130 éves jubileumát. A helyi önkéntesek ugyanis több mint egy évszázada szolgálják a térség tűzvédelmét, nagy szerepet vállalnak a falu életében és rendezvényeiben is, az ott lakók bármikor számíthatnak rájuk" - olvasható a katasztrófavédelem honlapján. A Viszáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület történetéről 2021-ben írtunk, azt itt elolvashatja. 

viszáki önkéntes tűzoltó
Százhaminc éve alakult meg a Viszáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Fotó: VN-archív

Viszáki önkéntes tűzoltók kaptak elismerést 

Megtudtuk azt is, a jubileumi ünnepségen a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot és a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget Balázs Zsolt tűzoltó alezredes, a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka képviselte.  

A rendezvényen elismeréseket is átadtak: Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elismerő oklevelét vehették át Domján Balázs, Magyar Zoltán és Simon Zsolt viszáki tűzoltók. 

A helyi önkéntes tűzoltók zászlaját a történelmi egyházak képviselői megáldották és felszentelték, a helyi asszonykórus egy dalcsokorral színesítette az ünnepséget, míg a múlt emlékei is megjelentek egy előadáson, amit dr. Gérnyi János, az egyesület elnöke mutatott be az ünneplőknek - zárta beszámolóját a katasztrófavédelem.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában