Bemutatták a műveket

2 órája

Záró kiállítás a jáki Művésztelepen - fotók

Szombaton este meghitt hangulatú ünnepséget tartottak a vasi nagyközségben. A Jáki Művésztelepet ezzel a kiállítással zárták, ahol a gyerekek is bemutathatták műveiket.

Gombos Kálmán

Kecskés Andrea, az Ady Endre Művelődési Ház vezetője köszöntötte a júliusban megnyitott Jáki Művésztelep résztvevőit és a megjelenteket. Tolmácsolta Ják polgármestere, dr. Tóth Ernő üdvözletét, aki betegsége miatt nem lehetett jelen. „A Jáki Művésztelep ma már nem csupán egy program vagy esemény, hanem egy olyan szellemi műhely, amely évről évre újraalkotja önmagát, és ahol az alkotók szabadon, inspiráló közegben dolgozhatnak” – írta soraiban. Az itt kiállított művek mind tanúi a közös alkotás élményének, és kifejezik az összetartozás értékét – emelte ki. Ez a tárlat hűen tükrözi a művésztelep szellemiségét, amely a helyi kultúrát és a közösségi értékeket ápolja.

Szombaton este meghitt hangulatú ünnepséget tartottak a vasi nagyközségben. A Jáki Művésztelepet ezzel a kiállítással zárták, ahol a gyerekek is bemutathatták műveiket.
Záró kiállítás a jáki Művésztelepen
Fotó: VN achiv

Kik és mik voltak fontosak a Jáki Művésztelepen?

A Jáki Iskola Kórusa (Bíró Annamária vezetésével), valamint egy gitáros kulturális műsora következett. Ezután V. Németh Zsolt államtitkár, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő mondott köszöntőt. Beszédében egy írónő szavaira utalva elmondta: elismerjük és ünnepeljük az alkotás mindkét elengedhetetlenül fontos tényezőjét: az alázatos munkát és az ihletettséget is. Ezt kiterjesztette minden olyan emberi tevékenységre, ami „nem puszta gyártás, hanem valami önmagán túlmutatónak a létrehozása, életre hívása”. Köszönetet mondott mindazoknak, akik az eddigi nyolc táborhoz hozzájárultak a maguk munkájával: művészek, szervezők, támogatók, tanárok, diákok, helybéliek egyaránt.

Záró kiállítás a jáki Művésztelepen
Fotó: VN achiv

Zakó Jenő plébános és Káli István, a művésztelep fő szponzora szavai után következett a Jáki Művésztelepről készült kisfilm vetítése, ami az ott készült alkotásokról és az idei esemény kiemelkedő pillanatairól szól. Végül Mátyássy Gábor, a Művésztelep művészeti vezetője vezette körbe a kiállított műalkotások között, részletezve az alkotói folyamatokat és a művésztelep jelentőségét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában