Pályázaton nyertek

2 órája

Még inkább zöld óvoda lesz a csepregi

A csepregi óvoda és bölcsőde az E.ON Föld bajnokai országos pályázaton 2,5 millió forintot nyert el. Ennek köszönhetően még inkább zöld óvoda lesznek.

Horváth László

Az E-ON pályázaton sikeresen szerepelt az intézmény. A 2,5 millió forintos támogatásból a csepregi zöld óvoda kertje még inkább madár- és rovarbarát lesz. Maximovics Veronika főigazgató nagy örömmel számolt be arról, hogy az intézményük már egyébként is zöld óvoda. - Az bölcsőde kialakításánál is ügyeltek a természetközeliségre, a fenntarthatóságra. A beruházások alkalmával az intézmény udvara egy nagyobb területtel bővült, közel 4000 négyzetméteres lett – mondta.

zöld óvoda
A csepregi zöld óvoda kertje még inkább madár- és rovarbarát lesz

 – Az országfásítás keretében több gyorsan növő fát telepített az önkormányzat, de szeretnének cserjéket, valamint mézelő, évelő növényeket ültetni. A szülői és vállalkozói összefogásból készült magaságyások már használatban vannak, melybe közösen vetettünk el a magokat, ültettünk palántákat. A gyerekek a magok kikelése után saját maguk, a tapasztalás útján megfigyelhetik a növények növekedését, fejlődését. Megnézhetik, miként áll vissza a természet rendje, jelennek meg az állatok, rovarok a növények mellett. Az intézményünkbe járó gyermekek megtapasztalhatják a természet csodáit körforgását, ahogy a méhek mézet gyűjtenek, a madarak fészket raknak, felnőnek a kismadarak. 

Az, hogy az intézmény sikerrel szerepelt a pályázaton, az nagyban köszönhető Rozmánnné Cselikovics Nóra óvodapedagógus, gyógypedagógusnak. A munkaközösség vezető egyébként E.ON Föld bajnokai pályázat projekt felelőse. Az intézmény alkalmazotti közössége elkötelezett, munkájuk és szemléletük hozzájárul a közös munka sikerességéhez. Pályázatunk mottója: A sokféleség oly jó, csak ekkor lesz boldog a bolygó!

 A pályázatban kiemelt feladatként jelölték meg a gyerekek szemléletformálása mellett, a csepregieket és a lakosságot is bevonják. Éppen ezért egyes városi rendezvényeken a felnőtteknek is lesznek külön programok

- Több eszköz beszerzése is folyamatban van – folytatta az főigazgató. - Lesznek további növényeink, kerti fészert építünk, ahol a szerszámokat tárolhatjuk. Magunk vállaltuk a mezítlábas taposóösvény és a magaságyás kialakítását. Mindezek mellett odúkat, madáretetőket készítünk és helyezünk ki.

Madárbarát zöld óvoda vagyunk, fontosnak tartjuk, hogy a növények, állatok már kisgyerekek életének szerves része legyen - zárta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában