Jó reggelt, Vas vármegye!

Tegnap, 6:00

Libacomb párolt káposztával – Az ízét hozzáképzelte

Tóth Katalin

Legalább tíz éve nem evett libát, nyugtázta, miután gondolatban utánaszámolt a legutolsó alkalomnak. Nem volt különös oka, hogy az étrendjéből kimaradt a hosszú nyakú vízi szárnyas. Vagy az alkalom hiányzott, vagy a társaság vagy az étlap kínálatáról a libapecsenye. „Konfitált, omlós libacomb párolt káposztával és hagymás tört burgonyával” – olvasta Márton-napja előtt kettővel a hívogató szavakat az étterem napi ajánlatai között, ahová eredetileg menüebédre tértek be. Ünnep is volt, társaság is és egy szép fogás ígérete, csak arról feledkezett meg örömében, hogy a múlt heti légúti nyavalyával elveszett a szaglása és az ízérzékelése. Az étel előállt – a liba húsa szaftos, a bőre ropogós. A fenséges illatát és zamatát – a káposztáét is – jobb híján melléképzelte.

Libacomb
Konfitált, omlós libacomb párolt káposztával
Fotó: Tóth Katalin

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában