Bemutató

2023.12.12. 14:20

Kiscsikók koncentrált figyelemmel a meseboltos játszótéren: a pöttömszínház működik!

Ölbei Lívia

Kolozsi Angéla, Kovács Bálint, Varga Bori

Fotó: © Unger Tamás

Ritkán tapasztalható intenzív figyelem kísérte a Mesebolt Bábszínházban A kíváncsi kiscsikó bemutatóját. A ritmus, a hang, a mozgás, a látvány, a báj hatott a maximum 4 éves nézőkre. És a felnőttekre is. 
Elcsendesedés, ragyogó szemek, koncentrált figyelem. Igazi decemberi várakozás a kuckós Gazdag Erzsi-teremben. A sokfunkciós játékteret és a bábokat Császár Erika tervei alapján Dallos Attila és a Savaria Rehab Team asztalos- és kosárfonó műhelyei készítették; az „ősbemutató” óta a harmadik szereposztás hozza működésbe, teszi azonnal otthonossá: jönnek az új generációk. Az előadás szerkesztője, rendezője H. Nagy  Katalin. 

Kolozsi Angéla, Varga Bori. Pereg a mag - jó játék
Fotó: Unger Tamás


Várjuk, hogy mozgásba lendüljön a kerék. Két kockás szoknyás kis-nagylány   mosollyal, halk szavakkal vesz részt a szokásos „ültetésben”: Kolozsi Angéla (a kandalló melegét sugárzó alt) és Varga Bori (harangvirág-csilingelés)  már ebben a bevezetőben észrevétlenül megteremti a játék hangulatát. A hátsó fal mögül huncutul  – és kíváncsian – kinéz Kovács Bálint. Indul a játék. Mondókákkal, egymásnak válaszolgató, fából csiholt ritmuskombinációkkal, mindenre képes bábokkal. Mintha direkt erre a három bábszínészre szabták volna. Huszonöt perc boldogság, figyelem, pontos reakciók.  Az előadás után – a pöttömszínházi szabályok szerint – foglalkozás következik: a gyerekek is kimennek a játszótérre, ha kedvük van hozzá. Hogyne lenne. És már azt is tudják, hogy milyen a jó színház. 

Ezekben a napokban szombathelyi bölcsődékben, óvodákban - és a sárvári bölcsődében -  "tájol" A kíváncsi kiscsikó. A pöttömszínház működik!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában