Triennálé

2024.06.21. 20:24

A textil nemzetközi ünnepe a Szombathelyi Képtárban: megnyílt a nyolcadik triennálé

Pénteken délután nagy érdeklődés mellett nyílt meg a Tűréshatár címmel-hívószóval megrendezett VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé a Szombathelyi Képtárban. A textilünnep augusztus végéig tart.

Ölbei Lívia

Pénteken megnyílt a nyolcadik textiltriennálé

Fotó: © Cseh Gábor

A magyarban többféleképpen fölbontható, végtelen asszociációs mezőt kínáló Tűréshatár (Tolerance limit) megmozgatta a textilművészek fantáziáját. Öt kategóriában (tér- és falitextil, dizájn, minitextil, zászló, szalag) rekordszámú pályázat érkezett, rekordnagyságú a tárlat is. A nemzetközi zsűri döntése nyomán végül négy kontinens 29 országából 214 művész 263 alkotását láthatjuk a Szombathelyi Képtárban augusztus 31-éig. A társrendező a Kulturális Alapítvány a Textilművészetért. Amint a megnyitón elhangzott köszöntők kiemelték: Szombathelyen 1970-ben talált otthonra a textil, 16 biennálé után ez a nyolcadik triennálé: tele ötlettel, friss inspirációval. 

Szombaton este vezetés is lesz a tárlatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában