Hagyomány

2024.06.27. 13:05

Láthatók és Láthatatlanok - Nyitott nyár Intaházán kiállítással, könyvbemutatóval, kerekasztallal

Intaházán, a Markusovszky-kórház 72 éve működő pszichiátriai és addiktológiai rehabilitációs osztályán nagy hagyománya van a kapuk kinyitásának. Az idei nyitott nyár kínál kiállítást, könyvbemutatót, zenés irodalmi estet – mindenkinek, aki kíváncsi: a világra, a másik emberre és önmagára.

Ölbei Lívia

"Körbekaszálok egy pipacsot"

Fotó: Szendiszűcs István

 

Június 28-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – az MMSZ Gondviselés Háza, Domb Otthon, Zalaapáti – szervezésében szakmai napnak ad otthont Intaháza. Dr. Nagy László osztályvezető főorvos, pszichiáter, pszichoterapeuta mutatja be az érkező szakembereknek az intézményt, amelynek terápiás terében a gyógyulás a mozgásban lévő, eleven kapcsolatok révén válik lehetségessé. A folytatásban a Rehabilitációs és pszichoterápiás gyakorlatok az intaházai telephelyen című program következik, amelynek moderátorai: Farmasi Éva és Sallai Judit klinikai szakpszichológusok. A szakmai vendégek egyebek mellett betekintést nyerhetnek a drámaterápiás csoport és az intaházi műhelyek működésébe is.

2022-ben Szendiszűcs István festményeiből nyílt kiállítás Intaházán. Az idén fotográfiáiból válogat
Fotó: Benkő Sándor

A hagyományokhoz híven a nagyközönség előtt is nyitva áll majd az a  kiállítás, amely ezúttal Szendiszűcs István fotóiból válogat (Intaháza 70. születésnapján Szendiszűcs-festményekből láthattunk bemutatót). A tárlathoz irodalmi est kapcsolódik (csellóval és Pilinszkyvel). Az időközben nyitott őszbe forduló nyár programjában számíthatunk könyvbemutatóra: Bacsák Dániel Láthatatlanok című kötetét ismerhetik meg az érdeklődők Intaházán, szakmai kerekasztallal összekötve. 

Mindehhez a hajdani Batthyány-kastély parkja nem egyszerűen díszletként szolgál: része a terápiás térnek - ahogyan minden és mindenki Intaházán.

A hajdani Batthyány-kastély parkja
Fotó: Benkő Sándor

 

Fotó: Benkő Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában