Program

2024.08.29. 17:23

Asztalkő Fesztivál: Kőszeghegyalján ér véget idén is a nyár

Ismét fesztivállal zárul Vasban a nyár. Második alkalommal elevenedik meg Kőszeg-hegyalja az Asztalkő Fesztiválon péntektől vasárnapig.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Kőszeghegyalja művészeti, gasztronómiai és zenei fesztiváljára idén is felejthetetlen program állt össze, tele vidámsággal, zenei kavalkáddal és színes vásári forgataggal. Az Asztalkő Fesztivál három kulcs-településre épül: Bozsok, Cák és Velem augusztus utolsó hétvégéjén változatos programmal vár mindenkit!

A megújult és közelmúltban átadott velemi Stirling-villa és udvara lesz a programok egyik központi helyszíne, többek között itt kap helyet a gasztro- és gyerekudvar, ide várják a kézműveseket, és itt rendezik be a Vas Vármegyei Érték és a Látnivalók terét is. Az autóbusz fordulóban állítják fel a nagyszínpadot, ahol pénteken 20.30-kor a Csík Zenekar, szombaton ugyanekkor Péterfy Bori és a Love Band ad koncertet.

Pénteken a Szent Vid kápolnában a kőszeghegyaljai származású Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök tart szentmisét, amelyen közreműködik a VOX Savaria Zenekar.

A Stirling-villa pódiumszínpadán, a nagytermében mások mellett Dragomán György és Szabó T. Anna tartanak előadást, de itt találkozhatnak a látogatók a vármegye jeles sportolóit, például Halász Bence olimpikont is.

A Rákóczi Ferenc utcában kap helyet a vásári forgatag, a folkszínpad és a népművészetek utcája, az Avar Hotel előtti parkban pedig különböző szakmák mutatkoznak be az érdeklődőknek.

A gyerekek számára kerekítő foglalkozással, koncerttel, bábszínházzal és könyvbemutatóval készülnek a szervezők. A gyerekudvar szombaton 10-20, vasárnap 10-13 óra között tart nyitva. Lesz az öt helyszínt érintő pecsétgyűjtő játék is a nagyobb gyermekek számára.

A folkszínpadon fellépnek a három nap során Vas vármegye értékeinek képviselői: a Bozsoki Dalárda, az Ungaresca Táncegyüttes, a Kármentő zenekar és az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes.

Bozsokon Laci Pajtás udvarában az egykor működő mesterségek mutatkoznak be, de lesz Kellene Kis Kert koncert és langalló kóstoló is. A Cáki Pincesor udvarán könnyűzenei koncertek, látványkonyha, borkóstoló, gyermek- és hagyományőrző programok lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában