Változás

2024.08.30. 07:00

Egyedi betűk az írott téglák mögött: felirat került a Schrammel-gyűjtemény épületére

A 2021- ben átadott, felújított Éva-malom falán eddig nem jelezte felirat, hogy az épület a Savaria Múzeum egyik tagintézményének, a Schrammel-gyűjteménynek ad otthont: itt kapott helyet a szombathelyi születésű, Kossuth-díjas keramikusművész, Schrammel Imre Szombathelynek ajándékozott életműve.

Vaol.hu

Felkerült a felirat

Fotó: © Cseh Gábor

Csütörtökön azonban megváltozott a helyzet. A műemlék épület felújítását a művész fia, Schrammel Zoltán tervezte, az ő ötlete nyomán a téglából kialakított homlokzatra szombathelyiek által megjelölt téglák kerültek. Erre a falra szerelték fel csütörtökön a Schrammel-gyűjtemény feliratot, amelynek fémbetűit távtartóval rögzítették, így az írott téglák ezután is láthatók maradnak. A felirat egyedi betűit Kassai Ferenc grafikusművész tervezte. Az intézményi felirat mellé molinótartó kerül, itt hirdethetik majd az éppen látható időszaki kiállításokat – adta hírül a Savaria MHV Múzeum Schrammel-gyűjteménye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában