Katonaálom

2024.08.01. 07:00

Felnőttmese Szombathelyen - Pethő Kincső a szülővárosában lép színpadra, együtt a kislányával

Augusztus 2-án, pénteken este nem mindennapi élményben lehet része a közönségnek a Történelmi Témaparkban (Ferences-kert), ahova az Amargant Színházi Műhely hozza el Katonaálom című abszurd felnőttmeséjét.

Ölbei Lívia

Pillanat a Katonaálom-előadásból: Pethő Kincső

Forrás: VN/Amargant/Albert Zoltán

A produkció koreográfusa a szombathelyi születésű Pethő Nóra Kincső, aki színészként is feltűnik az előadásban – amelyben ráadásul általános iskolás kis-nagylányával, a máris komoly színpadi tapasztalatokkal rendelkező Bicskey Mírával együtt szerepel. Több szempontból is különlegesnek ígérkezik hát ez a péntek este. Anya és lánya együtt lép színpadra a táncművész-koreográfus-színész szülővárosában. A Katonaálom szerzője és rendezője Ilyés Lénárd. 

A történet két főszereplője egy férfi (játssza Ács Tamás) és egy kislány, akik tábort vertek az erdő közepén: „Este van és a kislány nagyon fél. Így hát a férfi elmeséli neki három katona történetét… Az előadás egy háború eseményeit meséli el, de egy távoli nézőpontból, egy kislány szemszögéhez igazodva. A zenei elemekkel tarkított produkció vallomás egy korról, egy világképről, és egy kései újrakezdésről”. Az előadás felnőtteknek szóló mese, 14 éven felülieknek ajánlják bizalommal. A Történelmi Témaparkban pénteken 19 órakor kezdődik a Katonaálom, belépő nincs, de regisztrálni szükséges. Az közösségi színházban gondolkodó Amargant Színházi Műhely az Érezd Szombathelyt! sorozatban lép föl.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában