Megkérdeztük

2024.08.26. 14:23

Eseménymentesen zajlott a Savaria Karnevál a polgárőrség részéről

Ismét túl vagyunk az év legnagyobb rendezvényén, a Savaria Történelmi Karneválon. Idén is Vas vármegye több polgárőr egyesülete jelen volt a forgatagon és segítette többek között a karneváli felvonulás útvonalának biztosítását.

Csabai Bernadett

A Claudius Polgárőr Egyesület elnöke, Kiss Viktória örömmel számolt be arról, hogy az idei Savaria Karnevál a polgárőrség számára eseménymentesen telt. "Szerencsére a négy napos rendezvény alatt nem találkoztunk komoly problémákkal" – mondta el lapunknak. Kiemelte, hogy különösen a pénteki és szombati felvonulásokra készültek nagyobb erőkkel. 

Polgárőrök a Savaria Karneválon
Polgárőrök a Savaria Karneválon
Fotó: vasipolgarorok.hu

A felvonulást biztosították a Savaria Karneválon

A Claudius Polgárőr Egyesület koordinációjával nyolc megyei polgárőr egyesület vett részt a karnevál biztosításában, rajtuk kívül név szerint a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség, a Kálvária Polgárőr Egyesület, a Százhold Polgárőr Egyesület, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület, a Kőszegi Polgárőr Egyesület, a Körmendi Polgárőr Egyesület és a Vépi Polgárőr Egyesület.

Átlagosan 35-40 fő segédkezett naponta, a legnagyobb létszámmal szombaton voltak jelen, amikor 40 polgárőr biztosította a felvonulási menet előre meghatározott szakaszait. A felvonuláson a polgárőr egyesület járműve vezette a menetet, és tapasztalataik szerint a rendezvény fegyelmezetten zajlott le. "A felvonulók rendezetten haladtak, betartották a szabályokat, például nem léptek ki a lovak elé, ami különösen balesetveszélyes lehet" – tette hozzá.

Kiss Viktória hangsúlyozta, hogy bár rengeteg látogató és árus volt jelen, a polgárőrség részéről abszolút eseménymentesnek értékelik az idei karnevált, ami a tavalyi tapasztalatokhoz hasonlóan pozitív volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában