Tárlat

10 órája

Kell két csapat: Falco-fotók a WSSZ aulájában

Az évadnyitó Légy ott!-nak vége, de a tárlat még látható: vasárnap délután Csak a Falco Alé címmel nyílt fotókiállítás a hatszoros magyar bajnok kosárlabdacsapat, a Falco KC életéből a Weöres Sándor Színház aulájában.

Vaol.hu

Forrás: Unger Tamás

A Weöres Sándor Színházban régóta szokás, hogy a premiereket tárlatnyitó előzi meg – pontosabban kíséri –, lehetőség szerint kapcsolódva az aktuális bemutatóhoz. Az évad sem nyílt meg másképpen az Akacs Mihály utcában. A hatszoros magyar bajnok – az európai színtéren is számontartott – szombathelyi kosárlabdacsapat szoros partneri kapcsolatot ápol a Weöres Sándor Színházzal. És bár a színház nem sport, a kosárlabdában és a színházcsinálásban mégis sok közös vonás fedezhető fel. 

Mindkettőhöz kell – a tehetségen túl – kitartás, erőnlét, szellemi, fizikai, lelki készenlét. Mindkettő csapatjáték, amelynek itt is, ott is elengedhetetlen részese (drukkere, rajongója stb.) a közönség. Mert egyedül nem megy: az egyéni teljesítmények is kizárólag a csapatjátékban mutatkozhatnak meg. És hát a Falco KC és WSSZ-társulat sem enged a minőségből – ez is fontos hasonlóság. A színház aulájában látható Hornyák Emőke-fotókat – amelyek a hatszoros bajnoki címhez vezető útból is megmutatnak valamit – Perl Zoltán, a Falco KC csapatkapitány mutatta be, felléptek a Szombathelyi Kötélugró Klub sportolói. A 2024/25-ös évad kezdetét ez a kiállítás jelzi a Weöres Sándor Színházban. Indul a szezon – ez is közös a színházban és kosárlabdában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában