Kiállítás

2 órája

Keresztény értékek Bükön

Vaol.hu

Izing László, KÉSZ országos elnökségének tagja mondott ismertetőt Fotó:

Fotó: Kovács Szilárd

Még ezen a héten hét péntekig látogatható Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) büki csoportjának szervezésében a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár emeleti galériájában a „Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek” című kiállítás. Az alkotásokat a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázatának díjnyertes műveiből állítottak össze.

A már 50 helyszínen bemutatott képek segítségével Erdély, Kárpátalja és a Délvidék szakrális emlékhelyein tehetünk virtuális utazást. A kiállítás központi témája Csíksomlyó lelkisége, amelyet a szentatya erdélyi látogatása, illetve a pünkösdi búcsúk kapcsán örökítettek meg a különleges fényképek formájában a pályázók.

A megnyitón Izing László, az idén 35 éves KÉSZ országos elnökségének tagja ismertette a kiállítás háttértörténetét, és tartott részletes bemutatót a díjnyertes alkotásokról.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában