Pöttömszínház

2024.09.07. 09:15

Nagykikindán fesztiválozott a meseboltos Papírvarázs

Vaol.hu

Gyurkovics Zsófia és Kovács Bálint Nagykikindán

Forrás: Mesebolt/Facebook

A Mesebolt Bábszínház Papírvarázs című előadása meghívást kapott és szeptember 5-én részt vett a Limenka Fesztiválon, Nagykikindán, Szerbiában. 

A fesztivál öt napja alatt a gyerekek kilenc előadást láthattak hat országból, köztük Magyarországról is. A Papírvarázs című előadás izgalmas és varázslatos utazásra hívja a nézőket egy olyan világba, ahol a papír életre kel és történeteket mesél el - olvasható a Mesebolt Bábszínház közösségi felületén.

Fesztivál Nagykikindán
Forrás: Mesebolt/Facebook

A rendező szavai tökéletesen kifejezik az előadás esszenciáját:

"A papír mindennapjaink része. Arra használjuk, amilyen funkcióra gyártották.

De mi van akkor, ha ezt a funkciót megváltoztatjuk és másképpen közelítünk hozzá? Ha a különböző papír tárgyak egyszercsak önálló életre kelnek?

A bábjáték ezt a képességet adja az élettelen anyagnak.

Fontos, hogy az a korosztály, amely most ismerkedik a körülötte lévő anyagi, tárgyi világgal, egy más nézőpontból is közelebbi kapcsolatba kerüljön vele . A kisgyermek nem tesz különbséget élő és élettelen anyag között, számára természetes, hogy a tárgy mozdulni tud, megszemélyesít valamit, történetet mesél.

A Papírvarázs előadás abból a hétköznapi környezetből merítkezik, amelyben a gyermek él, a körülötte található papír a mindennapi élet része, de felmutatja azt a lehetőséget, amibe a papír játékos átlényegülése vezetheti a nézőket."

ℹ️ Papírvarázs című előadásunk legközelebb 2024. október 27-én 10 órai kezdettel lesz látható a Mesebolt Bábszínház Gazdag Erzsi termében.

/MMIK épülete, Szombathely, Ady tér 5. /

Legyetek részesei egy varázslatos világnak, ahol a papír új életre kel, megszólítja a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt ☺️

Korosztály: 1-4 éveseknek

Bedobozolta: Trifusz Péter

Hangicsálta: Kiss Dávid

Összehajtogatta: H. Nagy Katalin

Varázsolják: Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában